Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile kurulan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ilk satış mağazasını Marmaris’te açtı. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine büyükşehir belediyesinin destekleri ile açtı.

Satış mağazasında kooperatif ortağı ve diğer üretim kooperatiflerin ürettiği Muğla’ya özgü çam balı, zeytinyağı, Datça bademi, çağla turşusu, Fethiye tahini, Gökova susamı, Marmaris yer fıstığı, Kavaklıdere cevizi, domates, biber salçası, Muğla börülcesi ve daha birçok ürün yer alıyor. Satış mağazasında ayrıca kadın kooperatiflerinin ürettiği seramik, dokuma, boyama, dikiş-nakış, elbise, çanta satışı da yapılıyor.

Marmaris’te açılan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi satış mağazasını ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Muğla’nın 13 ilçesinin ürünlerinin tek bir mağazada toplandığını, hemşehrilerinin ve Muğla’yı ziyaret eden misafirlerin bu mağazada üreten köylünün ürünlerine ulaşabileceğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı