Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları' programında, şehirde faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları bir araya getirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2017’de 184 milyon dolar olan tarım ihracatının 2022’te 569 milyon dolara yükseldiğini dile getirerek, “Son 5 senede zor süreçler geçirdik. Pandemiyi, yangınları, selleri ve asrın felaketi olan depremleri yaşadık. Bu süreçleri en az kayıpsız atlatabilmek için çok çalıştık. Ciddi sosyal yardımlarda bulunduk. Esnafa dokunan işler yaptık. Bakkal destek çeklerini kimseyi rencide etmeden halkımıza ulaştırdık. Bu uygulamayı  Son olarak bin 500 TL’lik 50 bin sosyal destek çekimizi, tamamen Bursa’daki bakkallarda geçmek kaydıyla dağıtıyoruz. Ulaşımı sübvanse ettik” dedi.


Son 22 yılın en düşük işsizlik oranı

Tüm paydaşların fikirlerine önem verdiklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, “Bakanlık olarak Bursalıların hizmetindeyiz. Esnaf, çiftçi, memur, girişimci fark etmeksizin her ölçekte üretime, istihdama ve kalkınma sürecine destek olan herkese destek oluyoruz. Önümüzdeki ay açıklanacak ‘İstihdam ve iş gücü verileri’nde güzel neticeleri hep birlikte göreceğiz. İstihdamda ve iş gücünde en iyi verileri elde ettiğimiz tarihi zirveleri yakaladığımız bir sürecin içerisindeyiz. Öncü göstergeler mart ayında hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002 yılından bu yana en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranlarının ortaya çıkacağına işaret etmektedir. Son 22 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşacağımızı da öngörmekteyiz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı