Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü Su Analizleri Laboratuvarları’nda 2023 yılında 8 bin 947 içme suyu numunesinde 127 bin 71 parametrenin analizinin yapıldığını belirterek, Kayseri’nin memba kalitesinde içme suyuna erişim anlamında şanslı iller arasında yer aldığını kaydetti.

“KASKİ suyu içilebilen sudur”

İçme suyu temini noktasında örnek çalışmalara imza attığını belirten Başkan Büyükkılıç, “KASKİ’mizin suyu içilebilen, kullanılabilen sudur. Bunu her şehirde göremezsiniz. Bu bakımdan çok şanslıyız” dedi.

KASKİ'nin akredite laboratuvarları ile hem ülke bazında hem de uluslararası alanda temiz ve güvenilir suyun güvencesi konumunda olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere KASKİ’miz içme suyu ve atık su laboratuvarları, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından ‘Akreditasyon Belgesi’ne sahip. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ‘Çevre Analizleri Yeterlik Belgesi’ni de bünyesinde bulunduruyor. İşte bu yüzden İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’te yer alan parametrelerin analizi titizlikle yapılarak içme suyu, insan sağlığına uygunluğu teyit edilerek şebekeye veriyor. Kentimiz bu anlamda çok şanslı olup bahsi geçen yönetmelik kriterlerini tamamen sağlamaktadır.”

Hibya Haber Ajansı