Yeni kurallar, üçüncü ülke finans kurumlarına ve altyapılarına aşırı bağımlılığın azaltılmasına yardımcı olacağı için Avrupa ekonomik ve finans sektörünün stratejik özerkliğini geliştirecek. Nakit akışlarını harekete geçirme olanaklarının iyileştirilmesi vatandaşlara ve şirketlere fayda sağlayacak ve yenilikçi katma değerli hizmetlere olanak tanıyacak.

Anında ödeme düzenlemesi, insanların yalnızca aynı ülke içinde değil, aynı zamanda başka bir AB üye ülkesine de mesai saatleri dışında günün herhangi bir saatinde on saniye içinde para transferi yapmasına olanak tanıyacak. Düzenleme, Euro Bölgesi dışındaki kuruluşların özelliklerini dikkate alıyor.

Euro cinsinden standart kredi transferleri sağlayan bankalar gibi ödeme hizmeti sağlayıcılarının, anında ödemeleri euro cinsinden gönderme ve alma hizmetini sunması gerekecek. Uygulanacak ücretler (varsa), standart kredi transferleri için geçerli olan ücretlerden yüksek olmayacak

Yeni kurallar, Euro Bölgesi'nde daha hızlı, Euro dışı bölgede ise daha uzun olacak ve uyum sağlamak için daha fazla zamana ihtiyaç duyan bir geçiş döneminin ardından yürürlüğe girecek.

Yeni kurallara göre, anında ödeme sağlayıcılarının, ödemeyi yapan kişiyi bir işlem yapılmadan önce olası hatalara veya sahtekarlığa karşı uyarmak için yararlanıcının IBAN'ı ile adının eşleştiğini doğrulaması gerekecek. Bu gereklilik normal transferler için de geçerli olacak.

Hibya Haber Ajansı