Bağımsız haber sitesi Meduza'nın duyurduğuna göre Navalny'in basın sözcüsü Kira Yarmysh Navalny'nin naaşının Moskova'nın Borisov Mezarlığı'na gömüleceğini söyledi.

Navalny'nin arkadaşı Ivan Zhdanov, cenaze töreninin başlangıçta 29 Şubat'ta yapılmasının planlandığını ancak o tarihe kadar "mezarı kazabilecek tek bir kişinin bile bulunmadığının" "hemen anlaşıldığını" bildirdi. Zhdanov "Asıl sebep belli. Kremlin, eğer Alexey'in cenazesi aynı gün olursa Putin'in ve onun [Rusya Federal Meclisi'ndeki] konuşmasının kimsenin umrunda olmayacağını anlıyor” dedi

Zhdanov, Navalny'nin ekibinin tören için Moskova'daki Novokosino'da geniş bir mekan bulduğunu ancak kira sözleşmesinin "gerçekleşmediğini" söyledi.

"Salehard'da olduğu gibi, bunun 'Khovanskoye Mezarlığı'nda sessiz bir aile cenazesi' olması şartını öne sürdüler. Tıpkı Alexey'in cesedini vermeyi reddettiklerinde annesine şantaj yaptıkları gibi" dedi. “Yani temelde bir cenaze salonu olmayacak. Pislikler. Bize tarih vermiyorlar. Bize yer vermiyorlar. Ama yine de herkes Alexey'e veda edecek diyerek ''Eğer veda etme şansı istiyorsanız erken gelmek daha iyi olur" diye ekledi.

Hibya Haber Ajansı