Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han Zheng, 28 Şubat'ta Beijing'de Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Genel Müdürü Kirsten Schuijt ile bir araya geldi.

Görüşmede Han Zheng, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in ekolojik uygarlık vizyonu doğrultusunda, Çin hükümetinin yeşil kalkınma ilkesini kararlılıkla benimsediğini ve “Güzel Bir Çin” inşasında önemli başarılar elde ettiğini belirtti. Dünyanın önde gelen çevre koruma kuruluşlarından biri olan Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın, 1980'lerde Çin'e davet edilerek pandaların korunması konusunda iş birliği yapması ve Çin'in ekolojik çevresinin iyileştirilmesi ile sürdürülebilir kalkınmasının desteklenmesine katkıda bulunmasıyla övgü topladığını ifade etti. Han, Çin'in çevre koruma konusuna büyük önem verdiğini ve küresel ekolojik uygarlığın inşasında aktif rol almak istediğini, bu nedenle Vakıf ile iş birliğini artırarak küresel ekolojik sorunlarla ortak mücadele etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Schuijt, Çin'in küresel doğa koruma çabaları ve ekolojik yönetişimdeki önemli rolünü takdirle karşıladığını belirterek, küresel biyolojik çeşitliliğin korunması ve dünya genelinde sürdürülebilir kalkınmanın teşvik edilmesi amacıyla Çin ile iş birliğini güçlendirme arzusunu dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı