Tek kişilik Saray rejiminin millete faturasının her gün biraz daha ağırlaştığını ifade eden Öztrak, "Ülkemizdeki tüm özgürlükler gibi ekonomik özgürlükler de bu rejimde hızla kötüleşti. Saray rejiminin fiilen uygulandığı 6 yılda; Türkiye'nin Ekonomik Özgürlük Endeksi’ndeki puanı 65,4'ten 56,2'ye; Avrupa ve dünya ortalamasının altına düştü." açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin, dünyada 176 ülkenin değerlendirildiği Ekonomik Özgürlük Endeksi’nde 58. sıradan 102. sıraya gerilediğinin altını çizen Öztrak, şöyle devam etti:

"Aynı dönemde Türkiye, Ekonomik Özgürlük Endeksi’ni oluşturan alt endekslerden; Mülkiyet Hakları Endeksi’nde 76. sıradan 122. sıraya, Yargının Etkinliği Endeksi’nde 69. sıradan 144. sıraya, Yönetimin Fazileti (yolsuzluğa, rüşvete, kayırmacılığa bulaşmama) Endeksi’nde 66. sıradan 155. sıraya, Para Politikalarının Bağımsızlığı Endeksi’nde 136. sıradan 166. sıraya indi."

Rapora göre, Türkiye'de yatırımcının, hukuksuzluklardan ve bürokrasiden yıldığı için yatırım yapmaktan çekinir hale geldiğini belirten Öztrak "Yatırım olmazsa iş olmaz, iş olmazsa aş olmaz, soframızdaki ekmek küçülür. Nitekim, Yatırım Teşvik İstatistiklerine göre de 2023 yılında, teşvik belgeli sabit yatırımların tutarı yüzde 11,3; teşvikli yatırımlar kapsamında taahhüt edilen istihdam yüxde 4,3 azaldı." dedi.

Hibya Haber Ajansı