Asmalımescit Art Gallery’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan sergi, çağdaş resim ve heykel sanatındaki çalışmalarıyla adından çokça söz ettiren Serkan Bayer'in önemli yapıtlarını bir kez daha sanatseverlere ulaştıracak.

Anatolian Contemporary, sanat tavrı ve yeni bir ekol olarak da tanımlanabilecek eserleriyle dikkatleri üzerinde topluyor. Sergi, Serkan Bayer'in bulup geliştirdiği, aynı zamanda teorik ve felsefi altyapısını oluşturduğu Anadolu Çağdaş isimli eserlerini otuz gün boyunca sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Serginin bir sonraki aşaması ise ülke sınırlarının dışına uzanıyor. Sırasıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (Girne), İtalya (Floransa) ve Almanya’da (Stutgard) da, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi sanatseverlerin ilgisini üzerinde toplayacak.

Ünlü besteci Can Atilla sergi için özel olarak tasarlayıp bestelediği, sekiz eserle sanatçıya eşlik ediyor. Bayer’in ‘bileşik sanat’ olarak nitelendirdiği ve Can Atilla ile birlikte yoğun bir mesai harcayarak birleştirdiği yapıtlar, duayen galerici Uğur Bekdemir tarafından temsil ediliyor.

Sergilerin küratörlüğünü ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKK Rektörü Prof. Dr. Cumali Sabah ve galerinin sahibi Uğur Bekdemir birlikte üstleniyor. Sanatçının ve sergilerin basın danışmanlığını ise usta gazeteci Erden Aktoğu yapıyor.

‘Art dealer’liğini moda ikonu Gülin Turgut’un yaptığı sanatçının, Anatolian Contemporary sergisi, Türk sanatının çağdaş yansımalarını görmek isteyen herkesi, 1 Mart 2024 tarihinden itibaren Asmalımescit Art Gallery'e davet ediyor.

 

Hibya Haber Ajansı