HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Hilvan İlçesi Bağdaş Köyüne bağlı Yenidoğan mezrasına neden yol götürülmediğini sordu

Vekil sürücü önergesinde şu ifadeleri kullandı, "Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

 

 

Ayşe SÜRÜCÜ

Şanlıurfa Milletvekili

 

 Şanlıurfa Hilvan ilçesine bağlı Bağdaş köyü, Yenidoğan mezrasının yolları halkın uzun zamandır devam eden taleplerine rağmen yapılmıyor. Anayolla köy yolu arasındaki mesafe 1 km ve yol bozuk olduğu için ulaşımda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. 3 ay önce, çevre köy ve mezraların çakıl dökülerek yolları yapılmışsa da sadece bu köye özgü olarak hizmet verilmemiş, artan çakıllar kullanılmak yerine geri götürülmüştür. Durumu gören ve tanık olan köylü halkı duruma tepkililer ve kendilerine özgü bir politika uygulandığını dile getirmektedirler. 

 

 

Bu bağlamda;

1- Şanlıurfa Hilvan’a bağlı Bağdaş Köyü Yenidoğan mezrasının yollarının yapılmama gerekçesi nedir?

2- Bütün çevre köy ve mezralarında yollar yapılmışken neden Yenidoğan mezrasının yolu yapılmamıştır? Yapılmamasının kasıtlı bir gerekçesi var mıdır?

3- Bağdaş Köyü Yenidoğan mezrasının yollarının yapılması için adım atılacak mıdır?"

Haber: İbrahim Uyğur