Meral Akşener, Adana Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’nda yapmış olduğu konuşmasına; “Bize analarımız şunu öğretirdi; sen övünme, el övsün. Bugün anlıyorum ki kendi kendini övmek, o nefsi kabartıyor, aynı zamanda enaniyeti tavan yapıyor, egosantrik ediyor insanı. Ama eğer sen inancını, iddianı, milletin için çıktığın yoldaki hedeflerini; o milletin bizatihi kalbine ulaştırabiliyorsan işte o zaman gereğini yapmış oluyorsun.” sözleriyle başladı. 

İYİ Parti tarafından görev yaptıkları ilçelerde yeniden belediye başkanı adayı olarak gösterilen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’la birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ayyüce Türkeş’in ve diğer tüm ilçe adaylarının da seçilmesini hedeflediklerini belirten Akşener; “İnşallah 3 belediye başkanımızın yanına büyükşehiri koyacağız ve diğer belediye başkanlarımız da, adaylarımız da belediye başkanı seçilecekler ve biz Adana'da İYİ Parti'nin bu millet adına, milletimiz için, milletimiz tarafından organize edilen bu yürüyüşte Adana'da öyle bir sonuçla 1 Nisan'da karşılaşacağız ki 2028’in iktidarı buradan başlayacak.” ifadelerini kullandı.

“Milletin velinimet olduğu o hakikati hatırlatmak için dolaştık”

İYİ Parti olarak 3 yıl boyunca Türkiye’de il il, esnaf esnaf gezdiklerini hatırlatan Meral Akşener; “Bu salonu şereflendiren her bir kardeşim; bu seçimleri Allah’ın izniyle, sizlerin gayretiyle almak zorundayız, almalıyız, çalışmalıyız. Niye? Bir tahterevalli, bir kayıkçı kavgasını sona erdirmek için, milletimize edilen hakaretlerin önüne geçmek için. Millet bize ne dedi? ‘Yürü’ dedi. Biz de yürüdük. Arkadaşlar anlatıyor, pek çok eziyet gördük. 3 senedir ben esnaf geziyorum, tam 3 yıldır tek tek esnaf eli sıktık. Şimdi soru şu, ‘Bu kadın deli mi? Niçin bunu yaptı?’ sorusunu soracağız. Hayır, ben deli değilim ama biz siyasette unuttuğumuz seçmenin patron olduğu, milletin velinimet olduğu o hakikati hatırlatmak için dolaştık. Ne güzel iş ya. Sen bu taraftasın, şucusun; ben bu taraftayım, bucuyum. As ceketi, al oyları, yan gel yat Osman. Bunu ortadan kaldırmak, bunun yerine; her birimizin, her bir seçmenin karşısına geçip seçimlerde topuk selamı verip, temenna'ya durup; onun gönlünü kazanmasını tekrar hatırlatmak içindi.” şeklinde konuştu.

Kutuplaştırmacı siyasetin herkesin işine geldiğini ancak İYİ Parti olarak bu kolay yolu seçmediklerini vurgulayarak sözlerine devam eden Akşener; “Biz eğer sen şucu musun, sen bucu musun üzerinden gitseydik; yapışırdık birinin yanına hadi bakalım, eh işte işler hallolurdu. Zorlu bir yoldayız ama başardığımız gün, Allah nasip edecek biz başaracağız, başardığımız gün milletimizin başarısı olacak. Siz istediniz biz bu partiyi kurduk. Siz istediniz, ‘dayan’ dediniz, dayandık. Siz istediniz, ‘yürü’ dediniz, hepimiz yürüdük. Şunu söylemek istiyorum, herkesin işine geliyor.” şeklinde konuştu.

Belediye başkanı adaylarının dindar ya da seküler olmasının değil ahlaklı olmasının önemli olduğunu vurgulayan Meral Akşener; “İnançların, kişinin kendinden başka seçmenine, milletine yansıyan yeri; o inancın mihenk taşı olan ahlakıdır. Hem dindar olanın hem seküler olanın orta noktası ahlaktır, ahlak. Yani kul hakkıdır. Şimdi senelerdir Türkiye şuculuk, buculuk üzerinden gitti. Herkese bu iş çok iyi geldi ve sonuç itibariyle siyasetçiler çok kolay oy aldı. Seçmen de çırak çıktı.” dedi.

“Belediyeciliğin rant kapışma alanı değil, halka ve hakka hizmet alanı olduğunu ispat edeceğiz!”

İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ayyüce Türkeş Taş; “Engelsiz bir Adana için söz veriyorum. Engelleri kaldırarak hiç kimseyi engelli diye evine mahkum etmeme sözü veriyorum. Adana'nın kültür, tarih, turizm potansiyelini öncelikle Adanalıların sonra tüm Türkiye’nin hizmetine açmayı; Adana'yı tüm dünyanın en gözde kültür, turizm kentlerinden biri hâline getirmeye de söz veriyorum. Kazandığımız takdirde belediyeyi siyasi çekişmelerin odağı değil Adana’mıza hizmet üssü gibi göreceğiz. Allah'ım hep beraber, inşallah gelecekte hayırla anılmak için düzgün işler yaparak; iyiliğin, doğruluğun, güzelliğin izlenimi bırakacağız. Bizden sonra bu işlere yeltenecek olanlara cesaret vereceğiz. Doğru rol model olacağız. Belediyeciliğin rant kapışma alanı değil, halka ve hakka hizmet alanı olduğunu ispat edeceğiz ve ayrılırken başımız dik, anlımız ak ayrılacağız. Sevgili adanalılar ben bütün bunlar için buradayım, biz bütün bunlar için buradayız. Adana'yı yeniden büyük Adana yapmak için birlikte çalışmaya var mısınız? Adana’mıza birlikte söz vermeye var mısınız? O halde hep beraber Adana’yı yeniden büyük Adana yapacağız!” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ayyüce Türkeş Taş, projelerini tanıttıktan sonra Adana ilçe belediyelerinde İYİ Parti’nin göstermiş olduğu adaylar da tanıtıldı.

İYİ Parti Çukurova Belediye Başkanı Adayı Soner Çetin, Kozan Belediye Başkanı Adayı Kazım Özgan, Ceyhan Belediye Başkanı Adayı Alemdar Öztürk, Feke Belediye Başkanı Adayı Yaşar Soylu, Pozantı Belediye Başkanı Adayı Adem Aydın, Saimbeyli Belediye Başkanı Adayı Mustafa Akdoğan, Seyhan Belediye Başkanı Adayı Akif Kemal Akay, Karaisalı Belediye Başkanı Adayı Kemal Metin, Tufanbeyli Belediye Başkanı Adayı Recep Balı, Yüreğir Belediye Başkanı Adayı Bülent Alper, Sarıçam Belediye Başkanı Adayı Yusuf Özer, İmamoğlu Belediye Başkanı Adayı Mehmet Sert, Karataş Belediye Başkanı Adayı Yüksel Bozok, Aladağ Belediye Başkanı Adayı Bekir Kaplan, Yumurtalık Belediye Başkanı Adayı Şahin Olgun oldu.

Hibya Haber Ajansı