Yardım kuruluşlarını temsil eden grup, düzinelerce yabancı personelin ayrılmak zorunda kaldığını ve yeni kişilerin getirilemeyeceğini söyledi.

İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarında çalışan insani yardım kuruluşlarının uluslararası personeline vize vermeyi durdurdu ve bu da Gazze'ye gıda ve diğer hayati malzemelerin ulaştırılması çabalarını sekteye uğrattı.

Yardım gruplarından oluşan bir ittifak, aralarında kuruluş başkanlarının da bulunduğu düzinelerce yabancı yardım çalışanının İsrail ve Filistin topraklarını terk etmek zorunda kaldığı veya vize sürelerini aşarak çalışmaya devam edebilmek için sınır dışı edilme riskiyle karşı karşıya kaldıkları konusunda uyardı.

Batı Şeria ve Gazze'de faaliyet gösteren yardım gruplarını temsil eden bir şemsiye grup olan Uluslararası Kalkınma Ajansları Birliği (AIDA) direktörü Faris Arouri, çalışmanın birçok zorluğuyla başa çıkma konusunda uzman deneyime sahip acil müdahale ekiplerinin özellikle etkilendiğini söyledi.

İsrail'e ve işgal altındaki Filistin topraklarına girmek için vize gerekiyor ancak yeni vizeler, refah ve sosyal işler bakanlığı tarafından fiilen engelleniyor. Vize başvurusunun işleme alınabilmesi için yetkililerin bir tavsiye mektubu sunması gerekiyor, ancak 7 Ekim Hamas saldırılarından sonra tavsiye mektubu verilmesi durduruldu.

Hibya Haber Ajansı