Bursa’daki ihtiyaç sahiplerine umut, esnafa da katkısı olacak ‘'gıda, giyim, kırtasiye sosyal destek çekleri ile ilgili tanıtım toplantısı ve protokol imza töreni'', Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, insanı merkeze alan hizmet anlayışıyla Bursa’yı yeni yeni hizmetlerle buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. ‘'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'’ düsturunu rehber edindiklerini belirten Başkan Aktaş, yerel yönetimlerin görev ve sorumluluğunun hayli arttığını, artık rutin belediyecilik hizmetlerini esnafı ve ekonomiyi önceleyen bir yaklaşımla tüm alanlara yaymaya çalıştıklarını ifade etti. Klasik koli bırakan veya dönem yapan bir anlayışta olmadıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “24 Ocak 2024’te başlayan, son başvuru tarihi 25 Şubat 2024 olan Ramazan sosyal destek çeki başvuruları da bitti. Uygun görülen 50 bin hane bundan istifade edecek.  Akıllı telefon kullanmayan vatandaşlarımıza sosyal destek çekleri ulaştırılacak. Bine yakın bakkalımızda geçerli olacak bu kodların harcanmasıyla birlikte küçük esnafımız toplamda 75 milyon TL ciro elde edecek. Bu örnek ve öncü projemiz vatandaşlarımıza destek, esnafımıza da can suyu olacak.” dedi.

2024 yılı içinde Kurban Bayramı öncesi hazır giyim ve ayakkabıcı esnafında geçerli olacak bir çalışmanın daha müjdesini veren Başkan Aktaş, “Bizler de emekli vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla 50 bin emeklimize bin 500’er TL’lik olmak kaydıyla bayram destek çeklerini kendilerine ulaştırmış olacağız. 50 bin emeklimize toplamda 75 milyon TL destek sağlayacağız. 2024 yılı içerisinde esnaf odalarına kayıtlı esnafımızda kullanmak kaydıyla toplam 500 milyon TL’lik bir desteğin ve katkının halkımıza verileceğini ifade ediyorum. ” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın birçok çalışmasına yakından tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bursa’nın Anadolu kültür kodlarının, kadirşinaslığın, hoşgörünün de şehri olduğunu belirten Işıkhan, “Devlet geleneğimizin en ince ayrıntısına kadar yaşatıldığını ve ayakta tutulduğunu Bursa’da gördük. Bizler de insanlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.  Bizler de kurum olarak emeklilerimiz için çalışmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş tarafından Bakan Vedat Işıkhan’a günün anısına tablo hediye etti. Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi, BESOB, Bursa Bakkallar Odası, Bursa Hazır Giyimciler Odası, Bursa Ayakkabıcılar Odası ve Bursa Kırtasiyeciler Odası arasında protokol imzalandı.

Hibya Haber Ajansı