Pandemi sonrası dönemin en büyük Mobile Word Congress (MWC) etkinliği,  Çinli şirketlerin gövde gösterisine sahne oldu. 26-29 Şubat tarihleri arasında düzenlenen dört günlük fuara 300’den fazla Çinli şirket katılarak yeni ürünlerini görücüye çıkardı. 

Çinli teknoloji devleri, gelecekte piyasaların saydam ekranlı dizüstü bilgisayarlar, yapay zekayla işleyen aygıtlar ve bağlantısallığın bir sonraki adımından oluşacağını gösterdi. Lenovo, dünyanın ilk mikro-LED (ışık yayan diyot) saydam ekranlı dizüstü bilgisayarını sergiledi. Bu inovatif aygıt, yapay zekanın ürettiği teknoloji kullanarak fizik ile dijital dünyalar arasındaki çizgileri yok ediyor. Bu da, kullanıcıya daha katılımcı ve kapsayıcı bir kullanım deneyiminin yolunu açıyor. Lenovo Üretim Müdürü Karen Gao, Artificial Intelligence Global Company’nin (AIGC) inovasyonları teşvik ettiğini ve saydam ekranların gerçekten de gerçek ve yapay dünyaların birbirine karışmasını desteklediğini söyledi.

Gelişmelerin gerisinde kalmak istemeyen Honor, ilk yapay zekalı bilgisayarı MagicBook Pro 16’yı görücüye çıkardı. Bu çok güçlü makine, kesintisiz bağlantısallık ve ileri yapay zeka yetenekleri vadederek “yapay zeka bilgisayar” sektöründe ön alıyor. Endüstrinin uzmanları, yapay zeka bilgisayar pazarının önümüzdeki dört yılda gerçekten patlama yapacağını düşünüyor. Çin’de yerleşik Sigmaintell Consulting Başkanı Lisa Li, küresel yapay zeka bilgisayar pazarının 2025 yılından itibaren hızla büyüyerek 2028’de yüzde 82 oranında bir penetrasyon oranına ulaşmasını öngörüyor.

Bağlantısallık cephesinde ise Huawei 5.5G konseptinin akıllı bir geleceğin temel unsuru olduğu görüşünü temsil ediyor. Nitekim Huawei, daha fazla hız ve etkili aygıt bağlantıları vadeden mobil taşıyıcılara yönelik tam takım 5.5G ürünü sergiledi. Bu teknolojinin, Huawei'nin Kurumsal Başkan Yardımcısı Li Peng'e göre, bu yıl içinde ticari sürüme hazır olması bekleniyor.

Aslında Huawei, MWC 2024 açılışından günler önce katlanabilir bir akıllı telefon olan Pocket 2 ürününü lanse etmişti. Bu aygıt, hem daha yüksek performans hem de trend oluşturucu bir dizayn içeriyordu. Huawei’nin rakiplerinden ZTE ise Barselona’ya Red Magic 9 Pro oyun telefonunu getirerek yüksek performansıyla oyun fanatiklerinin gönlünü fethetmek istedi.

Hibya Haber Ajansı