Wang Yi, Güvenlik Konseyi reformunun doğru bir yönde istikrarlı bir şekilde ilerlemesini desteklediklerini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün Beijing’de BM 78. Genel Kurulu için Güvenlik Konseyi Reformu hakkında Hükümetlerarası Müzakerelerin Eş Başkanları, Kuveyt'in BM Daimi Temsilcisi Tarık Al-Banai ve Avusturya'nın BM Daimi Temsilcisi Alexander Marschik ile bir araya geldi.

Çin’in Güvenlik Konseyi reformunun doğru bir yönde istikrarlı şekilde ilerlemesini desteklediğini dile getiren Wang, reformla gelişmekte olan ülkelerin temsili ve söz hakkının artırılması, daha fazla küçük ve orta büyüklükteki ülkelere karar alma süreçlerine katılma fırsatı verilmesi ve tüm üye ülkelerin reformdan faydalanmasının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Wang ayrıca, uluslararası toplumun dayanışmasına ve iş birliğinin korunmasına önem verilerek, geniş bir fikir birliği arayışında bulunulması gerektiğini vurguladı.

Al-Banai ve Marschik, Çin’in çok taraflılığa bağlı kalmasını ve BM Şartı’nın amacı ve ilkelerini savunmasını takdirle değerlendirerek, Çin’le iletişim ve eşgüdümü sürdürmeye hazır olduklarını belirtti.

Hibya Haber Ajansı