Yılmaz, Gayrisafi Yurt İçi Hasılanın (GSYH), bir trilyon 119 milyar dolarla ilk kez bir trilyon doların üzerine çıkarak, kişi başı GSYH'nın ise 13 bin 110 dolar seviyesine yükseldiğine işaret etti.

''Siyasi istikrar ve güven içinde ekonomimizde öngörülebilirliğin sağlandığı bir ortamda, büyüme performansımızı 14 çeyrektir kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz.'' ifadesini kullanan Yılmaz, şöyle devam etti:

''Bölgemizi etkileyen olumsuz jeopolitik gelişmelerin yaşandığı, depremin yaralarının sarıldığı, küresel ticari faaliyetlerin azaldığı bir dönemde sağlanan büyüme ekonomimizin gücünü göstermektedir. Dördüncü çeyrekte ve 2023 yıl genelinde Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve G-20 ülkeleri arasında büyüme oranında 2. sırada yer alarak küresel ölçekte üst sıralardaki yerimizi koruyoruz. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde ekonomimiz yüzde 4 oranında büyürken tarım, sanayi ve hizmetler sektörlerinin tamamında bu çeyrekte pozitif büyüme kaydetmiştir. Bu dönemde katma değer artışı bir önceki yılın aynı dönemine göre inşaat sektöründe 10,8, sanayi sektöründe yüzde 1,9, hizmetler sektöründe (inşaat dahil) ise yüzde 3,6 olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit sermaye yatırımlarındaki yüzde 10,7’lik yüksek artış ve tüketim harcamalarının artış hızının yavaşlaması da büyümenin daha sağlıklı bir kompozisyonla ve dezenflasyon yaklaşımımızla uyumlu bir patikada ilerlediğini göstermektedir.''

Yılmaz, emeğin milli gelirden aldığı payın 2023 yılında arttığını, işgücü ödemelerinin milli gelir içindeki payının 2022 yılındaki yüzde 23,6 seviyesinden, 2023 yılında yüzde 29,1’e yükseldiğini belirterek, ''Para ve maliye politikası eşgüdümünde enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlarımızı sürdürürken, ekonomimizin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla büyüme oluşturma kapasitesi de güçlenerek devam etmektedir.''  görüşünü aktardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, amacın Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde istikrar içinde, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme ile ''Türkiye Yüzyılı''nda ülkeyi daha ilerilere taşımak ve halkın sosyal refahını kalıcı olarak artırmak olduğunu kaydetti.

Hibya Haber Ajansı