''Sözde Batı, sözde sömürgeci eğilimleriyle, sadece bizim gelişmemizi kontrol altına almak için çabalamıyor, aynı zamanda bizi yok etmeye ve alanımızı Ukrayna da dahil olmak üzere kendi amaçları için kullanmaya kararlı.Aramıza ayrılık sokmaya, bizi zayıflatmaya kararlılar…Rusya vatandaşları özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı savunacak. Geleceğe dair yolumuzun belirlenmesi yalnızca sizin elinizdedir.''

Putin ayrıca, nükleer bir savaşı tetikleyebileceği konusunda uyardığı genişleme tehdidine karşı, Rusya'nın kendi topraklarında NATO'yu "yeneceğini" söyledi.

 

Vilamidir Putin ''Bölgemize saldırmaya hazırlanıyorlar ve bunu yapmak için mümkün olan en iyi güçleri, en etkili güçleri kullanıyorlar.

Ancak topraklarımızı işgal etmeye çalışanların akıbetini hatırlıyoruz ve elbette onların akıbeti bizim karşılaşabileceğimiz her şeyden çok daha trajik olacaktır.

Bizim de silahlarımız olduğunu anlamalılar. Onları kendi topraklarında yenebilecek silahlar ve elbette tüm bunlar çok tehlikeli çünkü aslında nükleer silah kullanımını tetikleyebilir. Bunu anlamıyorlar mı?'' dedi.

 

Rusya Devlet Başkanı Putin yıllık konuşmasında ayrıca Rusya'nın Arap ülkeleri ve Latin Amerika ülkeleriyle bağlarını güçlendirmesinin önemli olduğuna inandığını söyledi.

Hibya Haber Ajansı