Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle ilçesi Kentkoop Mahallesi’ne kazandırılacak Batıkent Rekreasyon Alanı’nın çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri; BelPa Kafe, Gençlik Merkezi ve Yaşlı Kreşi gibi sosyal imkanların bulunduğu Batıkent Rekreasyon Alanı’nın ilk etabını 10 Mart 2024 tarihine kadar tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyor.

“Ankara’ya çok yakışacak”

Batıkent Rekreasyon Alanı ile ilgili son durumu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Batıkent Rekreasyon Alanı için geri sayım başladı. Atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik alana kurulan Batıkent Rekreasyon Alanı’nın ilk etabını 10 Mart’a kadar tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz. İçerisinde BelPa Kafe, Gençlik Merkezi ve Yaşlı Kreşi gibi sosyal imkanların bulunduğu tesisimiz Ankara’ya çok yakışacak” ifadelerini kullandı.

Ekolojik ayak izini azaltacak

Tasarımında doğal malzemelerin kullanıldığı parkın yüzde 80’i yeşil alanlardan oluşacak. 40 bin metrekarelik çim ile 80 bin metrekarelik çayır alanının bulunacağı parkın toplam 180 bin metrekaresi ise ağaçlandırılarak Başkente kazandırılacak. Uzmanlarca yapılan modellemeler, iklim pozitif temalı park projesinin 3 yıl içinde ekolojik ayak izini azaltacağını gösteriyor.

Hibya Haber Ajansı