• Schneider Electric, 2023 yılı sürdürülebilirlik performansını paylaştı.
  • Yıl boyunca sunduğu yeni nesil çözümlerle müşterilerinin 112 milyon ton karbon emisyonunun önüne geçmesini sağlayan Schneider Electric, şimdiye dek 45 milyonu aşkın insanın da temiz enerjiye erişimini mümkün kıldı.
  • Şirket, tedarikçilerinin sürdürülebilirlik eylemlerinden yeşil paketli ürünlere her alanda sağladığı değerle, yıl için belirlediği hedefi aştı ve aynı zamanda dünyanın en prestijli ve bağımsız derecelendirme kuruluşları tarafından küresel etki liderleri arasında gösterildi.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, yıllık finansal sonuçlarının bir parçası olarak 2023 sürdürülebilirlik etki performansını duyurdu. 2023’te Schneider Sürdürülebilirlik Etki puanı, 10 üzerinden 6,13’e ulaştı ve yıl sonu hedefi olan 6 puanı aştı. Aynı zamanda Schneider Electric, bağımsız çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) derecelendirmeleri kurumları tarafından yıl boyunca en iyi performans gösterenler arasında yer alarak bu alandaki başarısını görünür kıldı.

Schneider Electric’in bütüncül bir yaklaşımla çevresel, sosyal ve yönetişimsel konularının iş stratejisinde ve operasyonlarının merkezinde yer aldığını belirten Schneider Electric Global Sürdürülebilirlik ve Müşteri Memnuniyeti ve Kalite Lideri Agustin Lopez Diaz; “Küresel ısınma ve buna bağlı etkiler gezegenimizde derin etkiler bırakıyor. Çevresel olduğu kadar sosyal ve ekonomik zorlukları da beraberinde getiren bu etkileri tersine çevirmek ve gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmak üzere sürdürülebilirlik programımızı gelecek iki yıl boyunca hızlandırmakta kararlıyız. Bu yolculukta ise tüm iş ortaklarımız ve tedarikçilerimizle birlikte geniş bir ekosistem olarak hareket ediyoruz. Böylece kalıcı ve pozitif bir değişim yaratıyoruz” dedi.

Müşterileri ve tedarikçileriyle birlikte karbon emisyonlarının önüne geçti

Kaydedilen en sıcak yıl olan 2023’te Schneider Electric’in güçlü sürdürülebilirlik performansı, işletme operasyonlarını ve değer zincirlerini karbon emisyonlarından arındırarak küresel ısınmanın negatif etkilerinden kaçınmayı ve daha temiz, daha adil bir dünyaya geçişi hızlandırma çabalarını destekliyor.

Schneider Sürdürülebilirlik Etki (SSI) programının üçüncü yılında, Schneider Electric’in elektrifikasyon, dijitalleşme ve otomasyon çözümleri müşterilerinin karbon emisyonlarını azaltmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 2023 yılında 112 milyon ton karbon emisyonunun önüne geçildi. Schneider Electric, bu dönemde tedarik zincirinde sürdürülebilir dönüşüm için de öncü adımlar attı. Schneider Electric’in en büyük bin tedarikçisinden kaynaklanan karbon emisyonları yüzde 27 azaldı. Bu oran 2022’de yüzde 10’du. Aynı zamanda şirketin stratejik tedarik zinciri ortaklarının yüzde 21’i Schneider Electric adil çalışma standartlarını karşıladığını kanıtladı. Bu önemli gelişmelerle Schneider Electric, sektörlerin gelişimi ve dönüşümüne de liderlik ediyor.

Uçtan uca sürdürülebilir operasyonlarla dünyaya değer katıyor

Schneider Electric, operasyonları genelinde kaynakları sorumlu bir şekilde kullanmak üzere önemli girişimlerde bulunuyor. Bu kapsamda 2023 yılı sonu itibarıyla Schneider Electric’in ürün ambalajlarının yüzde 63’ü artık tek kullanımlık plastik içermiyor ve geri dönüştürülmüş kartondan üretiliyor. Şirket enerjiye erişim açığını kapatmaya yönelik uzun süredir devam eden taahhüdünde de hızla ilerliyor. Schneider Electric'in girişimleri sayesinde artık dünya genelinde 46,5 milyon insan, temiz ve güvenilir elektriğe erişebiliyor ve 578 binden fazla kişi, toplumlarının gelecekteki enerji ihtiyaçlarına cevap verebilmek için yeni beceriler öğreniyor.

Bu çalışmalarıyla Schneider Electric, bağımsız ESG derecelendirme alanında, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) ve Corporate Knights ‘Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Şirketi’ listesinde 13 yıl üst üste sürdürülebilirlik lideri olarak yer alma başarısı gösterdi. Ayrıca Moody’s Analytics ve CDP’den yüksek dereceler alarak bu alandaki liderliğini bir kez daha kanıtladı ve EcoVadis’te Platin madalyaya layık görüldü.

Schneider Electric Hakkında

Schneider’in amacı herkesin enerji ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirmektir. Schneider Electric'te biz buna Life Is On diyoruz.

Misyonumuz Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte dijital iş ortağınız olmaktır.

Dijital dönüşümü teşvik etmek amacıyla kullanım döngüsünün tamamında dünya lideri süreç ve enerji teknolojilerini, uç nokta - bulut bağlantı ürünlerini, kontrolleri, yazılım ve hizmetleri entegre ediyor; evler, binalar, veri merkezleri, altyapı ve sektörlerde entegre şirket yönetimini mümkün kılıyoruz.

Global şirketler arasında en yerel olanıyız. Anlamlı Hedeflerimizi, Kapsayıcı ve Güçlendirilmiş değerlerimizi paylaşanlarla iş birliği içinde açık standartları ve ortaklık ekosistemlerini savunuyoruz. 

www.se.com    

Hibya Haber Ajansı