Geçen günlerde Yeni 5 Yıl Projeleri Sunum Toplantısı düzenleyerek yeni hizmet döneminde hayata geçireceği projeleri paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,'‘sosyal hizmet'’ projelerine yer ayırdı.

Başkan Büyükkılıç, yeni dönem Sosyal Hizmet Projeleri kapsamında Alzheimer Merkezi Projesi’ni Alzheimer rahatsızlığı yaşayan vatandaşlar ve özellikle yakınları için kente kazandıracaklarını kamuoyuna duyurarak yeni dönemde, bir doktor olarak Alzheimer Merkezi Projesi’ni çok önemsediğini vurguladı.

Başkan Büyükkılıç, yeni hizmet döneminde Sıcak Yuvam Projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara barınma desteği sunacaklarını ayrıca engelli vatandaşlara destek noktasında da onların temiz, sağlıklı ve bakımlı hanelerde yaşamalarını sağlama adına temizlik ve basit tamirat hizmetlerinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Büyükkılıç, ayrıca yüzde 40 ve üzeri oranda engeli bulunan engelli vatandaşlara su faturalarında yüzde 50 indirim uygulayacaklarını kaydetti. 

Emeklilerin yaşam kalitesini arttırmak, sosyal ve kültürel etkinliklerle emeklileri buluşturmak amacıyla Emekli Evi kuracaklarını kaydeden Büyükkılıç, Uluçınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezlerini yaygınlaştıracaklarını ve Emekliler Kafeteryası'nın da sayısını arttıracaklarını duyurdu.

Büyükkılıç, öte yandan sosyal hizmet projeleri kapsamında tüm ilçelere ekmek, gıda, kömür, süt, kırtasiye, ulaşım, aile desteği, çorba, sıcak yemek ve nakdi yardımlar gibi sosyal yardımların gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı