Kurtulmuş’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“O günlerde anlı şanlı basın mensuplarının nasıl demokrasi düşmanlığı yaptığını dün gibi hatırlıyorum. Şimdi ağızlarını açtıklarında insan haklarından, özgürlüklerden bahsedenlerin o gün ‘Ordu göreve’ manşetlerini nasıl attıklarını, bu manşete altlık oluşturacak makaleleri nasıl hazırladıklarını çok iyi biliyoruz.

Dolayısıyla askeri kuran, orduyu öne koyan güçler, 28 Şubat’ta aslında perde arkasından kendileri oyunun başrolünde oynadılar. O zamanki sivil toplum kuruluşları, adı sendika olan ya da işveren dernekleri olan kuruluşların nasıl demokrasi düşmanlığı yaptığını dün gibi biliyoruz.

Allah’a çok şükür ‘Bu üniversitede bilim yapmanızı istemiyoruz. İlticayla mücadele edeceksiniz’ diyen örümcek kafalılar, yobazlar, gericiler artık tarihin çöplüğüne atıldı ve bu üniversitelerde ilimden yana olanlar, Türkiye’yi ileriye götürmekten yana olanlar, milletten yana olanlar artık söz sahibi.

28 Şubat’ta hesap edemedikleri  bir şey vardı. Evet hükümeti yıktılar, nasıl yıktıklarını da biliyoruz. Ya korkutularak ya parayla birtakım imkanlar temin edilerek 28 Şubat’ta o günkü hükümet düşürülmüş oldu.”

Hibya Haber Ajansı