Polatlı halkının 30 yıldır yaşadığı içme suyu çilesini sona erdirecek 100 kilometrelik ana isale hattında çalışmalar sürüyor. İsale hattına Yenikent’ten branşmanla verilen su 27. kilometreye ulaştı. 

Çalışmaların sürdüğü “İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi” kapsamında bir yandan da Yenikent’ten hatta bağlanan branşman ile su dolumu gerçekleştiriliyor. 30 Ocak 2024 tarihinde başlayan su alma işlemi sonucunda hattın 27 kilometrelik kısmına su ulaştı.

Polatlı halkının içme suyu çilesini sona erdirecek proje ile ilgili bilgi veren ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Oktay Başkaya, son boru imalatlarının 8 ekip tarafından yürütüldüğünü belirtti. 30 Ocak 2024 tarihinden itibaren hatta su alma işleminin başladığını kaydeden Başkaya, “Başkanımız Mansur beyin Polatlı halkına verdiği müjdeyi yerine getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. 2 haftaya kadar inşallah suyu Polatlı’ya kavuşturmuş olacağız. Böylece suyun kalitesini de yükseltmiş olacağız.” dedi.

Başkaya, Polatlı sınırlarında bulunan 2 bin 500’lük depo ve terfi istasyonunda imalatların tamamlanmak üzere olduğunu da sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı