DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar açıklamasında, şehrin dışına kamu-özel ortaklığı yöntemiyle yaptırılan ve işletilen şehir hastanelerinde hizmet alan başta Tekirdağlılar olmak üzere tüm vatandaşların; ulaşım, gündelik ihtiyaçları karşılama ve refakatçilerin dinlenme ile barınma sorunu yaşadıklarını belirtti.

Avşar, “Halkımız, hastanede birçok sorunla karşılaşmaktadırdiyerek, "Şehir hastaneleri ile sağlık sistemimize giren bu yönetim metodu kamusal sağlık hizmeti sistemini eritmiş, kar amaçlı hizmetleri öncelemiş ve bu hastanelerde sunulan sağlık hizmetinin odak noktası halkın sağlığa kolay ulaşımı değil, elde edilecek kara dönüştürmüştür. Halkımız; hastaneye ulaşımda, hastanede gündelik ihtiyaçlarını karşılamada, hasta refakatçilerinin dinlenme ve konaklama gibi uygulamada birçok sorunla karşılaşmaktadır" dedi.

Yapatığı yazılı açıklamada Avşar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

"Başta kronik hastalar olmak üzere hastaneye kolay ulaşımı sağlamak için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Hastaların/hasta yakınlarının ve çalışanların gündelik ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan yerlerin piyasaya göre çok pahalı olmasına karşı bir tedbiriniz var mıdır?

Hastaların refakatçileri ve yakınlarının dinlenme ve kalma yeri konusunda bir çalışmanız var mıdır?"

 

Hibya Haber Ajansı