Babacan, partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kıvanç Çetinkaya dahil 14 adayın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 90’ların karanlık siyasetçilerinin ekranlardan ve çocuklardan uzak tutulmasını istedi.

''Hele o bağırıp çağıran, hakaret eden, her gün televizyonlarda şiddet pompalayan, nefret pompalayan; inanın onlar ekranlara çıktığı zaman RTÜK’ün bir karar alıp şöyle hemen bir 18+ işaretini koyması lazım ekrana'' diyen Babacan,  ''Saldırgan sokak hayvanlarını dert etmeyi bu millet hak etmiyor. İşte Belek’te değil mi? Hayatını kaybeden 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ı unutmadık. Çocukcağız köpeklerden kaçayım derken bir kamyonun altında can verdi. Yazık günah değil mi? Bu soruna hala çözüm bulunmamış olması, 2024 Türkiye’si için büyük bir ayıp, büyük bir utançtır” ifadelerini kullandı.

“Alem buysa; DEVA sensin diyoruz”

Babacan, çözümün sandık olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Çözüm halk, çözüm sensin' diyerek ne diyoruz değerli arkadaşlar, alem talansa, yolsuzluksa, DEVA sensin. Alem, parti üyeliklerine bağlı olarak dağıtılan sosyal yardımlarsa, DEVA sensin diyoruz. Alem güvensiz sokaklarsa, yanmayan ışıklarsa, susuzluksa; DEVA sensin diyoruz. Alem geçim sıkıntısıysa, yüksek kiralarsa; DEVA sensin diyoruz. Alem buysa; DEVA sensin diyoruz. Biz burada oldukça, ölmüş ideolojilere heba edilecek insanımız olmayacak. Biz burada oldukça, bu ülke topraklarında mazlumlara zulmetmeye geçit olmayacak. Çünkü biz her zaman yüksek sesle haykıracağız. Çünkü biz gözü pek, hiçbir şeyden korkusu olmayan kadrolarız.''

Hibya Haber Ajansı