Tütüncü’nün konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Antalya’nın temel sorunlarından yola çıkarak, bizim bu temel sorunlara yaklaşımımızı, çözüm önerilerimizi, hazırladığımız bu paketin içerisindeki projelerin kurgusal arka planını, mantığını, felsefesini konuşacağız.

Antalya’da maalesef başlatılan bu hamleler, devam ettirilemediği için nazlı güzelimiz Antalya, bize bu noktada biraz küsmüş. Şimdi Antalya’ya hep birlikte ilgimizle, şefkatimizle, sevgimizle, zarafetimizle dokunmalı, Antalya’nın öncelikli problemi olan bu ulaşım problemini şöyle kökünden halletmeliyiz.

Yeni dönemde, Antalya’nın altın çağında, beşinci yılın sonuna vardığımız zaman inanın bana ulaşım sorunlarını ortadan kaldırdığımız bir Antalya, A noktasından B noktasına her türlü yolla rahat rahat ulaşabildiğimiz bir Antalya’yı hep birlikte Antalya’ya armağan edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.

Özetle ulaşım ana planını hazırlayacağız, yeni yollar açacağız. Katlı köprülü kavşaklar yapacağız. Kavşak düzenlemeleri yapacağız. Raylı sistemler ağımızı geliştireceğiz ve toplu ulaşım sistemimizi iyileştireceğiz. Antalya merkezde bunu yapacağız. Antalya’nın merkezine 15 yeni yol, koridor, güzergah açacağız.

Şehir gelişiyor, nüfus, araç sayısı artıyor ama yollar sabit kalıyor. Hayatta en hakiki mürşit ilim ve fense birileri bunun ilmi ve bilimsel noktasını bir ortaya koysun. Koyamazlar çünkü böyle bir durum yok. Eğer araç sayıları, nüfus artıyorsa dolayısıyla özel araçların hareketliliği de, toplu ulaşımın yükü de artacak demek. Düz bir mantıkla, basit bir düşünceyle biz buraya varıyoruz. O zaman yeni yol açmamak, eklememek prensibine sahip olmak da nedir? Ben doğrusu bunu anlayabilmiş değilim. Onları kendi yanılgılarıyla baş başa bırakalım. Biz işimize bakalım.
Antalya merkezi 15 yolla doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli bağladığımızı bir düşünün. Antalya’da A noktasından B noktasına ulaşım ne kadar rahatlayacak.

Antalya’nın altın çağında kuzey ve batı çevre yolları tamamlanıyor. Şehir hastanesi-batı çevre yolu bağlantılarını da tamamlayacağız ve oraya da yeni bir bağlantı kuracağız. Şehir hastanesini, şehir merkezine bağlayan 6 tane yolu Kepez Belediye Başkanı olarak ne yetkimdi, ne sorumluluğumdu. Ekiplerimizle birlikte biz açtık.

Nasıl ki Hakan Tütüncü ve arkadaşları, hizmette sınır tanımadan bu yolları açmışlarsa Antalya’nın altın çağında bu 15 güzergah, arter, damar Antalya’ya, Antalya ulaşımına rahatlık getiren yatırımlar olarak gerçekleştirilecek.”

Hibya Haber Ajansı