Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Kate Forbes ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelerek, İsrail’in insanlık dışı saldırılarıyla birlikte Gazze’de yaşanan insani felaket başta olmak üzere bölgesel ve küresel insani trajedileri ele aldı.

Türk Kızılay’ı ve Kızılhaç arasında uzun bir geçmişe dayanan iyi ilişkilerin bulunduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

''Geçen yıl, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerle karşı karşıya kaldığımızda IFRC, Türk Kızılay ile yakın iş birliği ve koordinasyon içinde destek sağladı. Bu dayanışması için bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.  IFRC ile Türk Kızılay arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinden memnuniyet duyuyor, daha üst seviyelere çıkaracak girişimleri destekliyoruz. Bu kapsamda, İstanbul’da kurulacak olan IFRC İnsani Lojistik Merkezi’nin de ikili iş birliğimizi güçlendireceğine inanıyoruz.''

Forbes’i yeni görevinden dolayı tebrik eden Yılmaz, görev süresi boyunca iş birliğinin daha da ileri boyutlara ulaşmasını temenni etti.

Hibya Haber Ajansı