İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yaşar Kemal’i anma söyleşisinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, programa katılan konuşmacılara teşekkür ederek, “Çok güzel şeyler anlatıldı, konuşuldu, her biriniz iyi ki varsınız” dedi.

Başkan Soyer konuşmasında İzmirli yazar Kenan Mortan’ın “Yaşar Kemal’i onursal hemşerimiz yapmaya ne dersiniz?” sorusu ve teklifine karşı olarak ise,  “11 Mart’taki belediye meclis toplantısında bu kararın geçirilmesini hedefliyoruz. İkinci olarak ise Yaşar Kemal Muhipleri Derneği kurmaya karar verdik, ben biliyorum, daha nice İzmirli de bu derneğe katılacak ve biz Yaşar Kemal’i sonsuza kadar yaşatmak için üstümüze düşen her şeyi yapacağız ''diye yanıt verdi.

Moderatör Nedim Atilla ise, “Yaşar Kemal’in kitaplarını okuduğumuzda en çok karşılaştığımız metaforun bahçe olduğunu biliyoruz. Bin bir çiçekli bahçeler. Birtakım romanları resimlemek, dünya edebiyatının bir geleneğidir ya, çağımız genellikle bu işi unutmuşa benziyor. Bu güzel gelenek sürdürülebilseydi edebiyat için de, resim için de iyi olurdu” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı