Dünya genelinde artan enflasyon fiyat değişikliklerine yol açtı.  Türkiye'de bu durum derinden hissedildi. Birçok banka geçmişte imzaladığı anlaşmaları güncelleyerek promosyon oranlarını artırdı. Bazı bankalar anlaşmaları feshederek yeniden ihaleye çıkılmasına ön ayak oldu.

Ancak Şanlıurfa'da bazı bankalar işi yokuşa sürüyor. Yaşanan enflasyon patlamasını görmezden gelen bankalar anlaşmaları fesh etmeye yanaşmıyor. 

Memurların anlaşmaları feshetmesi halinde ise cezalı duruma düşecekleri belirtiliyor.  Tazminat ödemek istemeyen çalışanlar orta yolun bulunmasını istiyor.

Bu kapsamda dün saat 14.00'te yeniden ihaleye çıkıldı. Ancak teklifler beklentinin çok altında kaldı. Türkiye genelinde 3 yıllığına 30 bin liranın altında promosyon anlaşmalara nadir rastlanırken Şanlıurfa'daki ihalede memura 13 bin 500 lira teklif edildi. Teklifi düşük bulan Milli Eğitim yetkilileri ihaleye onay vermedi.

Yaşanan durumdan oldukça rahatsız olduğunu belirten Eğitim Bir Sen ve Memursen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Memursen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı etiketleyerek Twitter'da seslenişte bulundu:

Promosyon konusunda destek talebinde bulunan Başkan İbrahim Coşkun şu ifadeleri kullandı," Bir çok kurumların Bakanları banka promosyonları için tek elden bu işe el atıp çalışanlarını mutlu etmelerine rağmen eğitimcilerin çoğu mutsuz.

Sesimizi duyun!...

Sesimize ses istiyoruz...

@RTErdogan @tcmeb @_aliyalcin_ @ebssanliurfa1 @memursenurfa"

İhalenin yapılamaması durumunda memurlara 6 ay için 580 lira ödeneceği öğrenildi.

Öte yandan Karaköprü ilçesi eski anlaşması sona erdiği için 20 bin liraya promosyon anlaşmasına imza attı. Ödemeler yapıldı. Eyyübiye İlçesi 2 yıl, Haliliye İlçesi ise yeni ihale için 1 yıl bekleyecek.

Kamu İhale Kurumu'nun (KİK), "Güncelleme yapılabilir" yönündeki tavsiye kararına rağmen Şanlıurfa'daki bankalar promosyon ücretlerinin güncellenmesine yanaşmıyor.

Haber: İbrahim Uyğur