Önde gelen Web3 teknoloji şirketlerinden biri olan OKX ve merkeziyetsiz finans (DeFi) alanındaki en güvenilir isimlerden biriolan Uniswap Labs, OKX’in, Uniswap Labs’ın al-sat API’lerini ürünlerine tamamen entegre eden ilk büyük sektör oyuncusu olduğunu bugün duyurdu.

Entegrasyon, OKX DEX üzerinde “Snap” al-sat modu özelliğini kullanıma sunarak Uniswap’ın sektöre liderlik eden likiditesini bir araya getirmeyi de içermektedir.

OKX DEX’in “Snap” al-sat modu özelliği, kullanıcıların tokenleriyle Ethereum’da gas ücreti ödemeden hızlı ve sezgisel bir şekilde swap işlemi yapmalarını sağlar. “Snap” özelliği doğrudan OKX DEX arayüzünde Uniswap Labs’ın UniswapX protokolü aracılığıyla çalışır. UniswapX, halka açık ve özel otomatik piyasa yapıcı (AMM) ve diğer likidite kaynakları genelinde işlemlere yönelik yeni ve izne dayalı olmayan bir açık kaynak protokolüdür. 

Protokol, kullanıcıların ek likiditeye ve gas ücreti içermeyen token swap’larına erişmelerini sağlayarak daha iyi fiyatlar sunmak için tasarlanmıştır. Ayrıca, başarısız işlemlerle ilişkili masrafları ortadan kaldırır ve maksimum çıkarılabilir değeri (MEV) önler.

UniswapX’in benzersiz tasarımı, fiyatları optimize ederken DeFi işlemlerinin güvenilirliğini ve güvenliğini artırır. OKX’in Web3 kullanıcıları, OKX DEX platformunun “Al-Sat Modu” bölümünde “Snap” özelliğini seçerek UniswapX protokolü ile al-sat yapabilirler.

Bu entegrasyon, merkeziyetsiz borsa işlemlerinin güvenilirliğini ve güvenliğini artıran kapsamlı bir DeFi deneyimi sağlayarak kullanıcılara daha sezgisel bir işlem deneyimi sunmaktadır.

OKX Baş İnovasyon Direktörü Jason Lau şunları söyledi:

“Uniswap Labs ile bu stratejik entegrasyon, OKX kullanıcılarının DeFi deneyimini iyileştirmektedir. Daha geniş bir Web3 kitlesine UniswapX’i ilk sunan şirket olmaktan son derece mutluyuz. UniswapX, OKX DEX kullanıcılarına yepyeni bir likidite türü sunmaktadır.Kullanıcılar bu sayede daha iyi fiyatlandırma ve uygulamadan faydalanabilecek. UniswapX geliştikçe, destek kapsamımızı genişletmek ve ileri bir tarihte zincirler arası destek eklemek istiyoruz.”

Uniswap Labs Operasyon Direktörü Mary-Catherine Lader şunları söyledi:

“Uniswap Labs’ın akıllı sözleşme uzmanlığı, blok zincirine dayalı piyasaları dönüştürdü. UniswapX, daha fazla kullanıcıya zincir üstü işlemlerin avantajlarını getirmektedir ve bu temelin büyümesinde kilit bir rol oynamaktadır. OKX kullanıcılarına daha fazla likidite ve gas tasarrufunun yanı sıra zincirler arası swap işlemlerinin geleceğini sunacağımız için heyecanlıyız.”

OKX DEX, Snap özelliğine ek olarak, kullanıcıların “Otomatik” al-sat modu özelliği aracılığıyla tokenleri swap etmelerine ve köprü kurmalarına olanak sağlar. Bu özellik OKX’in, çoklu zincir senaryolarında ve zincirler arası senaryolarda hesap fiyatlarını, slipajı ve ağ ücretlerini dikkate alarak, 400’den fazla DEX genelinde en iyi işlem yolunu belirleyen “X Routing” akıllı toplayıcı algoritmasını kullanır.

Aynı zamanda, Ethereum yükseltmesi EIP-6963 (Multi-Injected Provider Discovery) sayesinde, OKX kullanıcılarının Uniswap arayüzünde cüzdanlarını bulmaları daha kolay olacak. Değişiklik tüm tarayıcı cüzdan uzantıları için geçerlidir ve birden fazla cüzdan kullanan herkes için kullanıcı deneyimini çok daha iyi hale getirmektedir. Kullanıcılar artık “Uygulamayı Başlat” ve ardından “Cüzdan Bağla” seçeneğine tıklayarak OKX Web3 Cüzdanlarını doğrudan Uniswap web arayüzüne bağlayabilirler. Kullanıcılar, Uniswap’a bağlandıktan sonra token swap edebilir, NFT alıp satabilir, kripto alabilir, likidite havuzları üzerinden kazanç sağlayabilir ve Uniswap’taki OKX Web3 Cüzdan varlıklarını kullanarak DApp’ler oluşturabilirler.

UniswapX ve güvenlik avantajları hakkında daha fazla bilgi için, www.okx.com/learn/what-is-uniswap adresini ziyaret edin.

Hibya Haber Ajansı