Sol milliyetçi parti Ulusal Yenilenme Hareketi'nin (Morena) adayı Miguel Angel Zavala, Pazartesi günü arabasında öldürülmüş olarak bulundu.

Aynı gün gece yarısından hemen önce, muhafazakar Ulusal Eylem Partisi'nin (PAN) adayı Armando Pérez de arabasında vurularak öldürülmüş halde bulundu.

SVT'nin Latin Amerika muhabiri Tigran Feiler, yerel yetkililerden bu cinayetlerin birbirine çok benzediği yönünde bir sonuç çıktığını söylüyor.

Kasım ayında, iki yeni cinayetle sarsılan Marvatio'da iktidardaki Morena partisinin yerel lideri öldürülmüştü

Eyaletteki savcılık, olayın organize suçla ilgili olduğunu ve bölgedeki yasa dışı ekonomik suçla bağlantısı olduğunu varsaydı.

Tigran Feiler ''Yerel medyada da yerel halkın dehşete düştüğü, kimsenin medya ve yetkililerle açıkça konuşmak istemediği belirtiliyor. Size aslında bu küçük Marvatio kasabasında iş yapan herkesin organize suça şantaj parası ödediğini söylüyorlar'' dedi.

Maravatio 2 Haziran'da sandık başına gidecek ancak kampanya resmi olarak Cuma günü başlayacak.

Şubat ayının başlarında, Meksika'daki siyasi riskleri analiz eden bir danışmanlık firması, "organize suçun 2024 yerel seçimlerine daha önce hiç olmadığı kadar müdahale edeceği" uyarısında bulunan bir rapor yayınladı.

Hibya Haber Ajansı