93. Bitfinex Alpha Raporu’na göre geçen hafta piyasadaki satışların yoğunlaşmasına rağmen Bitcoin ETF’leri sağlam bir duruş kaydederek 600 milyon dolarlık net nakit girişi kaydetti. Özellikle Coinbase’den çekilen 18 binden fazla Bitcoin’in ardından platformun Bitcoin rezervlerinin 2017’den bu yana en düşük seviyelere gerilemesi, Bitcoin’e olan talebin hızla arttığını gösterdi. Bu durum, borsalardan çekilen Bitcoin’in yeni cüzdanlara dağıtılmasıyla belirginleşti. Coinbase Premium Endeksi ve Kimchi Premium gibi göstergeler de yatırımcıların boğa piyasasına yönelmeye başladığına işaret ediyor.

3 bin dolarlık bariyeri aşarak rüzgarı arkasına alan Ethereum, son 97 haftanın en yüksek kapanışına hazırlanıyor. Yaşan bu yükseliş, diğer kripto para birimlerinin toplam değerinin Bitcoin’in piyasa hakimiyetini geçtiği bir aşama olan altcoin sezonunun ne zaman başlayacağına dair tartışmaları da güçlendiriyor. Tüm borsalardaki Ethereum rezervine bakıldığında borsalardan 800 bini aşkın ETH’nin fazlasının net bir biçimde çıkarıldığı görülüyor. Bu da Ethereum’un fiyatının daha da yükselmesine neden olabilecek ciddi bir arz sıkıntısı olduğunu gösteriyor.

Geçmişi göz önünde bulundursak Bitcoin dominasyonunun şu anda yüzde 51’in biraz üzerinde sabitlenmesi yeni bir altcoin sezonunun başlamasına işaret ediyor olabilir. Bununla birlikte ilk 20 altcoin’in likiditesinde bir artış görülürken, bunun bir kısmının ilk 20 dışındaki coin’lerin likiditesindeki düşüşle bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Reddit halka arz oluyor

Likidite dinamiklerinde yaşanan bu değişim, yatırımcıların daha güvenli ve likit varlıklara yönelik temkinli bir tutum sergilediğini ve piyasanın henüz daha az bilinen token’lara olan ilgisinde belirgin bir artışın olmadığını gösteriyor. Bu hafta öne çıkan haber akışına bakıldığında en önemli gelişmelerin başında Reddit’in halka arz planlarını duyurması geliyor. Bitcoin ve Ethereum yatırımları bulunan, sanal ürünlerin (oyun öğeleri, avatar, NFT gibi) alım satım işlemlerinde kriptoyu ödeme aracı olarak kabul eden Reddit’in bu hamlesi kripto piyasaları tarafından da takip ediliyor.

İngiltere ve Galler Hukuk Komisyonu ise dijital varlık alanındaki yasal belirsizlikler ve zorluklarla başa çıkmak için çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda kripto para birimlerinin ve NFT’lerin sahipliğinin yanında mülkiyet haklarını yasal olarak tanımlamak için taslak mevzuat üzerinde danışmanlık yapıyor. Tüm bunların yanında CME Group gelecek ay Euro cinsinden mikro Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerini başlatmayı planladığını duyurdu. Şirket mikro USD cinsinden vadeli işlemlerin başarısının ardından da kripto piyasasına erişimi genişletti. 

Hibya Haber Ajansı