Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde vatandaşlara seslenen ve seçimlerden önce bir esnaf çocuğu olarak ‘esnafın daima yanında olacağına’ dair söz verdiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Başkan Yavaş, pandemi döneminde gerçekleştirilen esnaf dostu çalışmaları anlatarak “Ankara’da faaliyet gösteren tüm esnafımızla yan yana geldik, hepsine destek olduk. Sadece destek olmak değil aynı zamanda Ankara’da belki de Türkiye’nin en büyük dayanışmasını gerçekleştirdik. Çankaya’da oturup durumu iyi olan birisi Şentepe’de oturup ihtiyaç sahibi birine tanımadan yardımcı oldu. Maskeleri terzilerimize diktirdik. Servisçilerimizden yaralandık. Taksicilerimizin filyasyon ekibimizde ücretli şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmesini sağladık. Şöyle bir dönüp bakıyorum; bakmadığımız, el atmadığımız hiçbir esnaf grubu yok” dedi.

“Her konuda yanınızda olmaya devam edeceğim”

Başkan Yavaş, “Allah ömür verdikçe ve görevde kaldığımız müddetçe her konuda sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamalarını sürdürerek, korsanlarla ilgili de bir yazılım yapılabileceğini söyledi.

Beş yıl boyunca hiçbir yerde kendi fotoğrafının olmadığını vurgulayan Başkan Yavaş, hizmet ederken de kimseyi ayırmadıklarını belirterek, “Rozetimizi çıkarttık artık seçildikten sonra Ankara’daki herhangi bir kamu görevlisi nasıl davranıyorsa biz de o şekilde davranmak suretiyle hep içinizde olduk, hep beraber olduk. Adımız esnaf dostuna çıktı, esnaf dostu olmaya devam edeceğiz. Tüm kesimlere aynı şekilde destek olacağız. Bir belediye başkanı, kendisine oy versin vermesin hiç kimseyi ayıramaz, bir kentin annesidir, babasıdır, kardeşidir her şeyidir. Kentte yaşayan herkesin her türlü derdine derman olmak zorundadır bu şekilde de devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Hibya Haber Ajansı