Çin’in BM Cenevre Ofisi Temsilcisi Chen Xu Gazze’de ateşkesin uluslararası toplumun ezici çoğunluğunun çağrısı olduğunu belirtti.

Chen Xu dün BM İnsan Hakları Konseyi’nin 55. Oturumu’nda Çin’in Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin tutumunu açıkladı.

Çinli temsilci Gazze’de şu anda eşi görülmemiş bir insani felaketle karşı karşıya kalındığını ve derhal ateşkesin sağlanmasının uluslararası toplumun ezici çoğunluğunun çağrısı ve barışa yeniden kavuşturulmasının en temel gerekliliği olduğunu kaydetti.

Chen, İsrail'i insani yardım kuruluşlarının Gazze'de yardım gerçekleştirmeleri için gerekli olanakları sağlamaya ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından verilen geçici tedbir hükmünü etkin bir şekilde yerine getirmeye çağırdıklarını ifade etti.

Chen, “Çin öteden beri Filistin halkının ulusal meşru haklarına yeniden kavuşmak için yürüttükleri haklı davaya kararlı bir şekilde destek veriyor ve Filistin halkının zorla tahliyesine ve Filistin topraklarının işgaline kararlı bir şekilde karşı çıkıyor. İki devletli çözüm planı uluslararası toplumun genel fikir birliğidir ve Filistin ile İsrail’in barış içinde bir arada yaşamasını gerçekleştirecek gerçekçi bir yoldur. Bütün ülkeler bunun için yorulmadan çaba göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı