Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, Çinli startup XPeng ile akıllı otomobil üretmek üzere iş birliği yaptı. Çin pazarına yönelik olarak geliştirilecek iki adet akıllı araç için iş birliği anlaşması imzalandı. Volkswagen’den yapılan açıklamaya göre, 2026 yılında piyasaya sürülmesi beklenen yeni iki araç, en son teknolojik yazılım ve donanıma sahip olacak. 

Yapılan anlaşmaya göre şirketler, araç ve platform parçaları için bir ortak tedarik programı oluşturacak. Bu ortak programın tasarım ve mühendislik aşamasını daha verimli hale getireceği ve yeni elektrikli araçların geliştirilme süresini yüzde 30 kısaltacağı belirtildi.

Volkswagen Grubu Çin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ralf Brandstaetter, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen elektrikli araç pazarında yer almak için hız büyük önem taşıyor. XPeng ile yaptığımız iş birliğiyle sadece araçların geliştirme sürelerini kısaltmakla kalmıyor, verimliliği artırıp maliyeti de optimize ediyoruz. Bu da fiyata son derece duyarlı olan bir piyasa ortamında rekabet gücümüzü büyük oranda artırıyor” dedi. 

Hibya Haber Ajansı