Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul Başkanı Özgür Çelik’le birlikte; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu ve CHP Beykoz İlçe Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler ile birlikte ilçe turlarına katıldı. Özel, İmamoğlu ve ilçe belediye başkan adaylarıyla, Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi bahçesinde bulundu.

“Bu ülkeyi hep birlikte, canımız pahasına kurtardık” diyen CHP Genel Başkanı Özel, “Bir Cumhuriyet kurduk. Ve Cumhuriyeti eşit vatandaşlık temeli üzerine kurduk. Ancak uygulama sırasında, hakim yöneticilerin kötü uygulamaları ve son anayasa deneyimleri sonucunda, maalesef bugün Cumhuriyet, bugün devlet, bütün yurttaşlarına eşit davranmıyor. Bütün mezhepler eşit olmalı, eşittir. Onlara sağlanan hizmet eşit olacak. Cemevleri ibadethane olacak. Cemevlerindeki görevliler, nasıl camideki imam, müezzin devletin imkanlarından yararlanıyorsa, herkesin vergileriyle caminin her ihtiyacı karşılanıyorsa, imamın, müezzinin maaşı ödeniyorsa, bu konuda bir ayrım olmayacak” şeklinde konuştu.

İmamoğlu: “Cemevleri ibadethanedir. Nokta.”

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi ya da Ümraniye Belediyesi ya da devletin bir bakanlığı, hiçbirimiz; annesinin, babasının parasını yönetmiyor” diyen İmamoğlu, “Biz buralarda milletimizin parasıyla, memleketimize ait, bütün milletimize ait parasıyla, bütçesiyle işler yapıyoruz. Doğru mu? Dolayısıyla herkese eşitlikçi hizmet götürme noktasında da gayret göstermeliyiz. Yani cemevlerimize yapmış olduğumuz ya da yapacak olduğumuz hizmetlerin hiçbirisi, Alevi yurttaşlarımıza bir lütuf değildir. Yan tarafta yapılan cemevi inşaatını gördüm. Ümraniye Belediyesi'nin de oraya destek olduğunu gördüm. Bu beni mutlu etmiştir. Ama biliniz ki; bizim yaptığımız da o yapılan da sizin paranızdır, lütuf değildir. Yani hiçbir Alevi vatandaşımız, hiçbir Alevi yurttaşımızın kendi inancına, yaşamına ve kültürüne dönük almış olduğu hizmetlerin size siyaseten yapılmasına asla müsaade etmeyin. Cemevleri ibadethanedir. Nokta. İnşallah bunları hep birlikte var edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ortak yayın davetinin AK Parti İBB adayı Murat Kurum tarafından samimi bulunmadığının söylenmesi hakkında "Ne diyeyim? Genel Başkanım, acemi aday. Yapacak bir şey yok. Denecek çok bir şey yok. Yani milletimiz kanaati kararı görüyor zaten. Biz yine de medeni bir ortamda, bu tür tartışmaların olmasından yanayız.” dedi.

25 Nisan’da binlerce kişiyle Çorlu’da olacaklarını belirten CHP Genel Başkanı Özel, "25 Nisan’da biz, çok kuvvetli bir kadroyla ve çok sayıda arkadaşımızla birlikte yine orada olacağız. Binlerce kişi orada olacağız. Çünkü, dün kalabalığı gördüklerinde ve toplumsal sahip çıkışı gördüklerinde, davayı ertelemek için sabah erken saatlerde bir rapor aldırmışlar hakime. Bu işin kaçışı yok. Biz, adalet rayların altında kalmasın diye, 25 Nisan'da da Çorlu'da olacağız.” açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı