Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çekmeköy Murat Çobanoğlu Bilim Merkezi, Çekmeköy Belediyesi ile TUBİTAK iş birliğinde hayata geçirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılış töreninde yaptığı konuşmada “Toplumda bilim ve teknoloji kültürünü yaygınlaştırmak için, yurdun dört bir yanında bilim merkezleri kurduk. Ülkemizde bilimsel farkındalığı oluşturmak adına bu çok önemli bir işlev görüyor. Bugüne kadar büyük ölçekli 10 bilim merkezimizi bilim gönüllülerimizin hizmetine sunduk.” dedi.

Güçlü ve tam bağımsız Türkiye için, Milli Teknoloji Hamlesinin başarıyla gerçekleştirilebilmesinde, ellerindeki en büyük gücün gençler olduğunu belirten Bakan Kacır, şunları söyledi:

“Türkiye Yüzyılı hedeflerimize gençlerimizle ulaşacak hedefler, geleceğin Türkiye’sini gençlerimizle inşa edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK olarak; yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde gençlerimizin bilim, teknoloji ve girişimcilik alanındaki heyecanına ve ortak olmaya devam edeceğiz. Yurdumuzun dört bir yanında bilim ve teknoloji yolculuğumuzu sürdüreceğiz.”

Hibya Haber Ajansı