Ticaret Bakanı Bolat, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nin yöneticileri, kooperatif başkanları ve girişimcileri ile bir araya geldikleri buluşmada, bölgenin üretim kapasitesi, istihdam olanları ve ekonomiye katkıları hakkında bilgi aldıklarını belirtti.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin, 24 bin 864 aktif firması ile yıllık ortalama 5-6 milyar dolarlık bir katma değer üreten, 300 bine yaklaşan tam kapasite istihdamı ile de ülke ekonomisine katkısı çok büyük olan bir kuruluş olduğuna değinen Bakan Bolat, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz konusunda da adeta yüz akımız durumundadır. Son 21 yılda organize sanayi bölgelerimize ve kooperatiflerimize yönelik desteklerimizi sürekli artırdık. KOOP-DES kapsamında, 2020-2023 döneminde 628 kadın kooperatifinin 663 projesi için verilen destek tutarı 76 milyon lirayı buldu.”

Bakan Bolat, 2002 yılından bugüne kadar esnafa 458 milyar lira tutarında faiz indirimli kredi kullandırdıklarına dikkati çekerek, “Bakanlık olarak, esnafımızdan, büyük sanayicimize kadar tüm üreticilerimizin yanında olmaya, onlara her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı