Yüzlerce kişi önlerinde “Özgür bir Filistin için iklim aktivistleri” pankartıyla samba davulcularının eşliğinde Londra'nın finans bölgesinin kalbindeki Gracechurch Caddesi'ni trafiğe kapattılar.

Göstericilerin hedefleri, dünyanın en büyük altıncı fosil yakıt proje sigortacısı olmasının yanı sıra, İsrail'in yasa dışı yerleşimlerinin kolaylaştırıcısı olarak gösterilen Axa Sigorta Grubu'nun Birleşik Krallık genel merkezinin bulunduğu bina idi.

Londra, hafta boyunca sigorta şirketlerine karşı yürütülen küresel kampanyanın ön saflarında yer aldı. Beş kıtada yaklaşık 30 ülkedeki aktivistler, sektörü hedef alan yürüyüşler, mitingler, protestolar, toplumsal etkinlikler ve sabotaj saldırıları düzenledi.

Sigorta sektörünün küresel merkezi Londra'da, Extinction Rebellion (XR) destekçileri ve diğer gruplar, Tokio Marine, Talbot/AIG, Zurich, Probitas ve Travellers'ın memurlarını işgal ederek, Lloyd's of London sigorta piyasası etrafında bir insan zinciri oluşturdular. ve finans bölgesindeki barlarda endüstri çalışanları üzerinde lobi faaliyeti yürüttüler.

Geleceğimizi Sigortalayın kampanyasının sözcüsü Ilana Winterstein'e göre amaç, "sigorta sektörünün iklim krizinde oynadığı kilit rolü" vurgulamak. ''Şimdi harekete geçerlerse ve fosil yakıtların yaygınlaşmasını sağlamayı bırakırlarsa, dünyanın ihtiyaç duyduğu beklenmedik kahramanlar olabilirler'' diye konuştu.

Winterstein, “Büyük sigorta şirketleri, iklim değişikliğindeki rollerine ilişkin kamu incelemesi söz konusu olduğunda şimdiye kadar çoğunlukla gözden kaçtılar ve bu hafta, küresel farkındalığı artırmak ve gereken eylemi gerçekleştirmeleri ve net fosil yakıtı hariç tutma politikaları uygulamaya koymaları için yöneticilere baskı yapmak üzere tasarlandı” dedi.

Doğu Afrika ham petrol boru hattından (Eacop) etkilenecek olan Uganda ve Tanzanya'nın yanı sıra Afrika'da Nijerya, Mısır ve Kenya'da, Asya'da Bangladeş, Filipinler ve Endonezya'da, Latin Amerika'da Kosta Rika, Kolombiya ve Peru'da aktivist gruplar da harekete geçti.

 

Hibya Haber Ajansı