E-ticaret sektöründe parlamaya hazır kadın girişimciler, 5 Mart Salı günü "E-Ticaret Karnavalı’nda” Sheraton İstanbul Ataköy Hotel ev sahipliğinde buluşuyor. Etkinlik, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bakırköy Şubesi ile AHORAS iş birliğiyle, kadın girişimcilerin deneyimlerini paylaşmalarına, işbirlikleri kurmalarına ve sektör liderleriyle tanışarak kadın girişimciliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

E-Ticaret Karnavalı hakkında bilgiler veren AHORAS CEO’su Serkan Koçak, dünya genelinde 2 milyardan fazla insanın e-ticaret üzerinden alışveriş yaptığı bir dönemde, kadın girişimcilerin bu büyük pastadan daha fazla pay almalarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, “Yeni girişimcilerin başarısız olmasının en büyük nedenlerinin finansal okuryazarlık ve pazarlama eksikliğidir. Biz de etkinliğimizi "paylaşım, sinerji, eğitim ve yatırım" olmak üzere 4 ana tema üzerine kurduk. Bu etkinlik ile birlikte kadın girişimci adaylarına, Türkiye’de ve globalde bu işin aslında zor olmadığını ve çok büyük yatırımlar olmadan da yapılabileceğini göstermeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Depremde yıkılan 6 günlük şirketi ayağa kaldırdı

Etkinliğin konuşmacıları arasında, 6 günlük şirketi depremde yıkılan girişimci Munch Chocolate’ı kurucusu Elif Çelik, Kiralarsın Kurucu Ortağı Başak Baykan, Marmara Üniversitesi STK Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Esra Yüksel Acı, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Şebnem Burnaz ve Unicorn olma yolunda ilerleyen Usersdot Kurucu ve CEO’su Şevin Ballıktaş gibi isimler bulunuyor.

Etkinlik kapsamında, IdeaSoft Satış Direktörü Zekeriya Ateş "Kadın Girişimciler İçin E-ticarette Başarı Haritası" konu başlığı ile e-ticaret ve e-ihracatın artık daha kolay yapılabileceğini anlatacak. Doğuş Yayın Grubu Eski Reklam Grup Başkanı Cihan Hatipoğlu, yeni kurduğu Exit Projects firması ile hayal kurmanın ve vazgeçmemenin önemini renkli videolarla paylaşacak. Etkinliğin sunuculuğunu üstlenecek olan Hatipoğlu, Türkiye’de ilk defa denenecek yeni nesil sunuculuğu ile zirveyi karnaval havasına taşıyacak.

Etkinlik çerçevesinde aynı zamanda, eş zamanlı olarak iki uzman psikolog eşliğinde cesaret workshopları da düzenlenecek. Bu etkinlik, girişimcilerin projelerini hayata geçirmeleri için ihtiyaç duydukları yatırımcıya ulaşmalarına destek olacak.

Hibya Haber Ajansı