Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Hastanemizde bünyesindeki merkez ve ünitelerle Antalyalı kardeşlerimize en kaliteli sağlık hizmetlerini vereceğiz. Yine bugün resmi açılışını yapacağımız 5 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolu ise hastanemize ulaşımın en rahat şekilde yapılabilmesine imkan verecektir.

Antalya Şehir Hastanemiz ile bağlantı yolunun ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Hastanemizde görev yapacak personelimize kolaylıklar diliyorum. Bu eserleri şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmaları tebrik ediyorum.

 Hastanemizde dertlerine derman arayacak Antalyalı kardeşlerimize şimdiden Allah’tan şifalar diliyorum. İktidara gelirken milletimize ülkemize dört temel sütun üzerinde yükseltme sözü vermiştik. Bunları da eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik olarak sıralamıştık. Ardından bunlara ülkemizin diğer tüm başlıklardaki yatırım eksiklerini de ilave ettik. Altyapısı, sistemi ve insan kaynağıyla bu alanlarda yaptığımız reformlar sayesinde huzurlu ve güvenli bir ülkede yaşıyoruz.

Eğitim ve sağlık alanlarının her birinde sayıları yaklaşık 1,2 milyonu bulan personelle vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Sağlıkta eski Türkiye manzaralarını yaşı 35-40’ın üzerinde olanlar iyi bilir. Her bakımdan tel tel dökülen hastaneleri hatırlayın. Hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımızı hatırlayın.

Sağlam girenin bile hasta çıktığı o köhne düzeni, kökten değiştirmek için çok çalıştık. Şehir hastanelerimiz, işte bu gayretin bir ürünüdür.

Şehir hastaneleri, sistem olarak ülkemize mahsus ve yeni bir sağlık hizmetidir. Dolayısıyla böylesine yeni ve orijinal bir sistemin eksiklikleri, aksaklıkları elbette çıkabilir. Vatandaşlarımızın bu konudaki kimi serzenişlerinin farkındayız. İnşallah bunları da en kısa sürede gidereceğiz.

Şehir hastanelerini, eşi benzeri olmayan birer şifa merkezi olarak milletimizin hizmetine sunmaya devam etmekte kararlıyız. Eskiden bizim insanımız, yurt dışına teşhis ve tedavi için giderdi. Şimdi ise Türkiye, hemen tüm branşlarda dünyanın önde gelen sağlık merkezlerinden biri haline geldi.

Hamd olsun milletimiz, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gayet iyi biliyor ve hayır duasını her fırsatta ifade ediyor. 31 Mart’ta Antalya, bir karar verecek. ‘Artık yeter. Yeni bir atalım.’ diyecek. Herkesin başkanı ne yaptı Antalya’da? Hiçbir şey yok. Tabelalarda ‘Herkesin başkanı’ ifadesi kusura bakmayın bunlar yalan, çarpık ifadeler. Dürüst olmayan ifadeler. Biz bütün yatırımları 21 yılda Türkiye’nin bir başından bir başına nasıl yaptığımızı artık herkes biliyor. Antalya, bir turizm kenti ama bu turizm kentinde doğru dürüst havalimanımız, terminallerimiz var mıydı? Bizimle birlikte terminal binalarından tutunuz pistlerine, uçak seferlerine varıncaya kadar hepsi bir başka oldu.

Hayatlarında ülkeye eser kazandırmamış, millete hizmet etmemiş olanların bu tür yatırımları, değersizleştirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Sağlıkta, ulaştırmada, enerjide, savunma sanayinde, turizmde, diğer alanlarda hayata geçirilen hayırlı projeleri takdir etmek kimseyi küçültmez. Ama bugün eğer Türkiye, 60 milyon turiste yürüyorsa ve 60 milyon turiste yürürken sadece turizm gelirleriyle bir patlamayı yaşıyorsa işte bu atılan adımların neticesidir.

Güzel işleri takdir etmek, erdem işaretidir. Türkiye’nin avantajı, geçmişte sağlam ve işler bir altyapısı olmadığı için ihtiyaçlarını en son teknolojiye ve sisteme dayalı olarak karşılama imkanına sahip olmasıdır. Bizim hastanelerimiz kadar modern, bizim okullarımız kadar, bizim yollarımız kadar konforlu, bizim havalimanlarımız kadar ferah eserleri dünyada zor bulursunuz.

Cumhuriyetimizin ikinci asrına armağanımız olan Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha büyük hedeflere yöneldik. Artık amacımız, gelişmiş ülkelere yetişmek değil onların en ön sıralarındaki yerimizi almaktır.

Açılışını yaptığımız bu muhteşem Antalya Şehir Hastanemizin, bir kez daha sadece Antalya’ya değil, çünkü Antalya, bir turizm kenti olduğuna göre buraya yurt dışından gümbür gümbür inanıyorum ki turistler tedaviye gelecektir. Hayırlı olmasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı