Akşener, emeklilerin zam talebini duyurmaya devam edip, bayram ikramiyesinin 7 bin TL’ye çıkarılmasını ve emeklilere 11 bin TL seyyanen zam verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak bu seçime giderken iktidarın bu konuya çözüm üretmesi için ısrarla ve ısrarla ‘emekliler’ diyorum farkında mısınız? Emekliye bu bayramda 7 bin TL vermek zorundasınız Sayın Erdoğan. 7 bin TL vereceksiniz.” dedi.

100 bin öğretmen ataması yapılması gerekliliğine de dikkati çeken Akşener, “Dikkat edin, ısrarla bir şey söylüyorum ben. 100.000 öğretmen tayin edilmelidir. O çocukları siz okuttunuz. O çocukları bu millet cebinden, ana baba rızkından keserek okuttu. O kadar okulu açmayacaktınız. Madem açtınız tayin edeceksiniz, tayin etmek sizin için bir zorunluluktur. Siz etmiyorsanız biz iktidara geleceğiz ve biz edeceğiz.” diye konuştu.

Akşener, İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cengiz Topel Yıldırım ile İYİ Parti Etimesgut Belediye Başkanı adayı Hilmi Özer için vatandaşlardan oy isteyerek “Sizin sesiniz olmaları için oy istiyorum. Görev yapan arkadaşlarımızın artık görev yorgunu haline gelmeleri sebebiyle Etimesgut’un yenilenmesi, Ankara'nın yenilenmesi için oy istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı