Refah - Yol İktidarı ülkenin kaynaklarını bir avuç faiz lobisine vermemek için Havuz sistemini kurdu.

Faiz lobisine vereceği parayı Memura, işçiye, Asgari ücretliye, Emekliye, yüzde 120 ücretlerine zam yaparak verdi.

Yine Kobi ' lere, çiftçiye ve besicilere verdi.

Faiz lobisi ayağa kalktı " Ya bu İktidar bizi bitirecek, ya da biz İktidarı bitireceğiz başka çare kalmadı" dediler.

Elindeki medya organları ile stk ' leri de arkalarına alarak Refah - yol İktidarının birini bin ederek yanla dolanla Askeri 'de irtica yalanı ile kışkırtarak başbakanlığı Tansu Çiller ' e verdirmeyerek kendi adamları olan Mesut Yılmaz'a başbakanlığı verdirdiler.

Mesut Yılmaz başbakan görevini alır almaz İş Adamı Aydın Doğan 'a koştu.

Aydın Doğan kendisini pijama ile karşıladı.

Mesut Yılmaz başbakanlığa dönünce daha güven oyu almadan Basına " Artık Havuz sistemi kaldırılmıştır Devlet gene bankalardan borçlanabilir" dedi.

Sadece faiz değildi mesela bu büyük sermayenin devlete vermemiş olduğu 16. 4 trilyon vergi vardı.

Başbakan yardımcısı Tansu Çiller İstanbul ' da Sultan Fatih Meydanında bunlara şöyle diyordu " Bu tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu vergiyi vereceksiniz ben hiç kimsenin önünde eğilmem benim ipim cebimde ben önce Allah'ın önünde sonra da milletin önünde egilirim" dedi.

Bunlar Tansu Çiller ' e haber gönderdiler" biz ülkede elit ve seçkin tabakayız bizim alıştığımız düzene karışma ve karşımıza Kobi ' leri çıkarma tv ' ler dahil herşeyimiz emrinizde dediler.

Tansu Çiller karşı çıkınca başını kopardılar.

2002' ye geldiğinde bu 16.4 trilyon 53 trilyon oldu.

Akp genel başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ' ı İş Adamı Halis Toprak ' ın Alikopter ' ile Bozüyük ' e getirdiler ve söz aldılar vergi almayacağına dair.

Akp 2002' de İktidar olduğunda" Vergi Barışı " diye alayı valayi ile milleti kandırdılar tv ' lerde ellerinde idi öyle bir algı operasyonu ile 50 trilyon vergilerini düşürdü ve 3 trilyonu da takside bağladılar ve bunun yanında faiz devam etti.

Sadece bu yıl bir avuç faiz lobisine 1 trilyon 25 milyar verilecek.

Geçen yıl yine bir avuç zengine Kur korumalı mevduat hesabı ile 800 milyar türk lirası verildi.

Bu AKP ' nın 2002' den beri faiz lobisine verdiği para ile yepyeni bir Türkiye yapılırdı ve bugün Emekli, Çalışan memurlar, işçiler, asgari ücretli Refah - yol İktidarında olduğu gibi bu gün aldığı ücretin en az üç katını alırdı.

Sanayici, Çiftçi, besici altın çağını yaşardı ve ülke bu gün bu sıkıntıları yaşamazdı.

Rehah - yol İktidarında ekonomi güzel gidiyordu ülke ve millet zenginleşiyor du sadece faiz lobisi yerinde sayıyordu.

Refah - yol İktidarının bir hatası bin yapılıyor du.

Bu beceriksiz iktidarın bin hatası bir yapılıyor nedeni rantları elden gitmesin diye 22 yıldır ayakta tutuyorlar yoksa birler bin yapılırdı geçmişte Müslüm Gündüz, Fadime Şahin ' ler ve yeni Ali Kalkancılarla 5 ayda canlarına okurlardı.

Fakat artık bıçak kemiği geçti Hayatı yaşayan vatandaştır ve 31 Mart 2024 belediye başkanlığı seçimlerinde oylarını düşürerek 1 Nisan 2024 ' te " Yeter artık çekil git" diyecektir.

Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı