İSTANBUL (AA) - Libya Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakan Vekili Ramazan Ebu Cenah beraberindeki heyet ile Libyan Turkish Hospital’i ziyaret ederek hastanenin sunduğu tıbbi hizmetleri yerinde inceledi.

Karanfil Group'tan yapılan açıklamaya göre, Karanfil Group’un Libya’daki en önemli girişimlerinden bir olan Libyan Turkish Hospital, üst düzey yetkilileri ağırlamaya devam ediyor.

Libyan Turkish Hospital ziyaretinden önce hastanenin temsilcileriyle de bir araya gelen Libya Sağlık Bakan Vekili Ramazan Ebu Cenah, sağlık hizmetleri alanında Türkiye-Libya iş birliğinin güçlendirilmesi konusunu ele aldı.

Bu görüşmenin ardından Libyan Turkish Hospital’e resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cenah, hastanenin son faaliyetlerine dair incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı’ndan bir heyet eşliğinde hastanedeki birimleri de gezen Cenah, tıbbi hizmetlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Hastanenin özellikle kalp damar cerrahisi, beyin, sinir ve omurilik cerrahisi gibi bölümlerde sunduğu olanaklar, ziyarette dikkati çeken konulardan biri oldu.

Cenah, Libya’nın kalkınmasında sağlık sektörüne yapılan yatırımların önemine değinerek, Libyan Turkish Hospital’e yaptığı ziyareti tamamladı.