Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun düzenlediği “Tiyatro Festivali 2024”  Bursalı  sanatseverleri yeni oyunlarla buluşturacak.

 2-16 Mart tarihleri arasında devam edecek olan festival, Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sanatın her dalında olduğu gibi, tiyatronun da herkes için ulaşılabilir olması için çabaladıklarını belirtti.

Başkan Erdem Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun tiyatroyu ulaşılabilir kılmakla kalmayıp, genç oyuncuların yetişmesine de katkı sağladığını hatırlatarak, bunların tiyatro adına umut yeşerten adımlar olduğunu kaydetti.

Genç yazarları tiyatro yazarlığına teşvik ederek, yerli tiyatro oyunu repertuarını zenginleştirmek adına da çalışmaların yürütüldüğünü belirten Erdem, “Sahneye koyduğu oyunlarla, başarısıyla bize pek çok ödül getiren Nilüfer Kent Tiyatrosu, bugün artık ülkemizde tanınan bir kurum tiyatrosu haline geldi. Nilüfer Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban ve Özlem Daltaban’a, tiyatromuzun bütün ekibine, tiyatro adına bu kente kazandırdıkları her şey için gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı