İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kültür AŞ’ye bağlı İstanbul Kitapçısı, özel etkinlikte üç önemli ismi ağırladı.

İBB İstanbul Vakfı’nın çatısı altında ‘Büyüt Hayallerini‘ projesini hayata geçiren akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dilek Kaya İmamoğlu, gazeteci yazar Nebil Özgentürk ve illüstrasyon sanatçısı M. Kutlukhan Perker, İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel’in katılımıyla söyleşi ve imza günü etkinliğinde bir araya geldi.

Büyüt Hayallerini Projesinin detayları konuşuldu

‘Büyüt Hayallerini‘ projesi ve projenin ilk ürünü ‘İlham Veren Adımlar’ projesinin ve projenin ana fikri cinsiyet eşitliğinin konuşulduğu programda, Dilek Kaya İmamoğlu projenin öyküsünü katılımcılarla paylaştı. Projenin desteklerle büyüyerek binlerce kız çocuğuna yol arkadaşlığı yaptığını belirtti.

Kendi öykülerini paylaştılar

Söyleşinin konuşmacılarından, aynı zamanda ‘İlham Veren Adımlar’ kitabının yazar kadrosunda ye alan gazeteci yazar Nebil Özgentürk ve illüstrasyon sanatçısı M. Kutlukhan Perker de proje hakkında düşüncelerini dinleyicilere aktardı.

Kadınlar, azınlıklar, çocuklar ve ayrımcılığa maruz kalan toplum kesimleriyle ilgili konuşmaların gerçekleştiği etkinlik katılımcılara da ilham verici bir deneyim sundu.

Hibya Haber Ajansı