Tarım arazileri ve ülkenin güneyinde, etrafı bu bölgede yaygın olan kırmızı ahşap evlerle çevrili, daha önce okul, simdi de konut olan ev, altındaki sığınakla birlikte satılıyor.

Satışı yapan emlak ofisi yetkilisi mülkün 740 metre kare olduğunu, yanısıra 8 bin 500 metre kare arazisinin olduğunu belirtti. Emlak ofisi mülkü ''Eski bir sivil savunma sığınağı olan tesis, savaş ve kriz zamanlarında 70 kişinin 3 aya kadar konforunu sağlayacak şekilde tasarlandı. Ayrıca 500 kg'lık hava bombasının doğrudan isabetine dayanacak şekilde tasarlanmış ve 2011'den itibaren modern KBRN filtre sistemiyle donatılmıştır.'' duyurusuyla satıyor.

Sığınağın kendisi 740 metrekare büyüklüğünde ve iki kata yayılmış 740 metre kareyi kapsıyor. Sığınakta bir restoran, toplantı odası, yatak odaları, hijyen alanları, elektrik santrali ve karbon filtreli havalandırma sistemiyle donatılmış ve 500 kg'lık hava bombasının doğrudan isabetine dayanacak şekilde tasarlanmış.

Sovyetler Birliği'nin korkulan nükleer saldırısından korunmak için İsveç genelinde sığınak ve barınak inşası dalgasının ortasında, 1970 yılında sivil savunma komuta merkezi olarak tamamlanan bina, 2002 yılında yerel belediye tarafından satıldığından beri özel mülkiyette ve şu anda kullanılmaktadır.

Satış ofisine göre mülk geçen hafta satışa sunulmasından bu yana, İsveç ve Avrupa'nın dört bir yanından ilgi gördü. 500 bin dolardan satışa çıkarılan mülk için arttırma teklifleri ise devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı