Şenlikte açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Yetim yavrularımızı millet bahçemizin içerisindeki etkinlik çayırımızın üzerinde buluşturmak suretiyle hep beraber onlarla birlikte eğlenmeye, keyifli bir ortam oluşturmaya, onları hediyelerimizle sevindirmeye, değişik etkinliklerle gönüllerinde yer etmeye özen gösteriyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, yetimleri emanet olarak gördüklerini ifade ederek, “Tabi onlar bizim için önemli, bize emanet, onların sevinci bizim sevincimiz. Keyifli bir ortam oluşturduğumuza inanıyoruz. Aynı zamanda bu yavrularımızın her birinin yerli ve milli anlayış içerisinde, İstiklal Marşımızı söylemek için adeta yarıştıklarını gördük. Bunlar da bizi gururlandırıyor. Bir yavrumuzda Kudüs’le ilgili bir şiirimizi okudu” diye konuştu.

İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulme dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Yetimlerle biz ilgileniyoruz ama 10 binlerce yetim kalıyor. Milyonlarca insan topraklarından adeta soykırıma uğrayarak sürülüyor, yok ediliyor ve vicdanlar sızlamıyor. İnsanlığın bittiği bir noktada durduğunu hep beraber görüyoruz. Bu güzel ülkemizde biz yetimlerimize sahip çıkarken başkaları da adeta yetim bırakmak için çabalıyor. O açıdan birliğin, beraberliğin, dayanışmanın yanında, haklı olmanın yanında güçlü olmamız lazım. Birliğimizi, beraberliğimizi korumamız lazım. Teknolojiyi göz ardı etmeden ülkemizi de geliştirmemiz lazım. İnsanlığa mesaj vermemiz, örnek olmamız lazım.”

Hibya Haber Ajansı