Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 6’ncısı düzenlenen ‘Başkan Kahvaltıda Öğrenci Toplulukları ile Buluşuyor’ toplantısına, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi öğrenci toplulukları üyesi bin 500’e yakın genç katıldı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleşen programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa olarak gerçekten öğrenci dostu şehir sıfatını hak ediyoruz. Türkiye’de 5 büyük şehir arasında ulaşım, su ve ekmek uygulaması Bursa’da. 200 liralık kart aldığınızda aylık 160 biniş yapıyorsunuz. Ben göreve geldiğimde 115 liraydı bu kart. Asgari ücret bin 400 liraydı, şimdi 17 bin lira. 12 kat arttı. Akaryakıt 10 kat, elektrik 8 kat arttı. Ona rağmen bizim ulaşım fiyatımız iki kat bile artmadı” diye konuştu.

Başkan Aktaş şehre yeni yeşil alanlar, sosyal ve spor tesisleri kazandıracaklarını söyleyerek, “Gençlerin istifade ettiği 15 tane gençlik merkezimiz var. Sayısını 50’ye çıkarıyoruz inşallah. Orhaneli Göynükbelen’de gençlik kampı alanını yakında açıyoruz. Bahardan itibaren gençleri orada ağırlayacağız. Gençlere yönelik birçok faaliyetler, festivaller düzenledik. Bunlara yenileri de ekleyeceğiz. Yeni dönemde gençlerimizden ve kadınlarımızdan onaylanmış projelerine 100 bin TL’lik destek veriyoruz. Gençlerimizin istifade etmesi için 5 yeni Burfaş Kafe daha yapacağız. 18 yaşını giren ve Bursa’da ikamet eden gençlere ‘Genç Kart’ vereceğiz. Karta 5 bin lira yüklüyoruz. Bununla isteyen sinemaya, isteyen tiyatroya gider.. Evlenecek gençlere düğün salonu imkanı sağlayacağız. Düğün salonu istemeyenlere onun bedeli kadar beyaz eşya veya mobilya yardımı yapacağız. Şehir dışında eğitim gören Bursalı üniversite öğrencilerimize yılda 2 kez seyahat desteği sağlıyoruz. Burskoop marifetiyle 10 bin öğrenciye verdiğimiz burs sayısını 16 bine çıkartıyoruz. 6 olan YKS kurs merkezi sayını 15’e çıkartacağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı