İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Utku Caner Çaykara ile birlikte ilçe turu yaptı. Firuzköy Trakya ve Rumeli Kültürünü Yaşatma Vakfı üyesi vatandaşlarla, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP İstanbul milletvekili Engin Altay, CHP Parti Meclisi üyesi Mahir Yüksel ve Cem Aydın eşliğinde bir araya gelen İmamoğlu, Hançerli ve Çaykara, mülkiyet sorunu yaşayan yurttaşlara hitap etti.

“Bizim meydanlarımız aile meydanı” diyen İmamoğlu, “Bizim meydanlarımızda o parti, bu parti yok. Bizim meydanlarımızda sevgi var. Bizim meydanlarımızda saygı var. Bizim meydanlarımızda kalbi güzel insanlar var. Bizim meydanlarımızda oy veren, vermeyen yok; herkes var. Bizim meydanlarımız, gönlünde kötülük olanın bile kalbine iyilik getirecek. Eğer kalbini buz bağlamışsa, bizim kalbimizdeki güzellikler o buzları eritecek, göreceksiniz. Biz bunu hep birlikte daha önce başardık, öyle değil mi? İyilik kazandı, öyle değil mi? Sizlere kurban olurum. Dualarınız sayesinde dimdik ayaktayız. Allah hepinizden razı olsun.” diye konuştu.

2019 depreminde Silivri'de hasar gören camiyi yaparken dava edildiklerini söyleyen İmamoğlu, "2019 yılında Silivri’de bir deprem oldu, hatırlıyorsunuz değil mi? O depremde Hacı Ahmet Tükenmez Camimiz, biraz hasar gördü. O cami bize söylendi ve yıktık. Oradaki o alanın yetkisi bizde olduğu için, hızlıca oranın projesini yaptık. Biliyorsunuz; oranın bir tarafı vatandaşların yürüyeceği iş yolu, bir tarafı buradan karşı tarafa geçiş yolu, önü de D100 karayolu. Yani ortada bir yer. Oraya çok güzel bir cami tasarladık. 800 kişilik kapalı alanı, 800 kişilik açık alanıyla beraber, 2000 kişilik bir cami tasarladık. Bir müftü, sırf Ekrem İmamoğlu oraya cami yapmasın diye, bizim projemizi dava etti. Ben bu aklı biliyorum. Neymiş efendim, oraya daha büyük cami lazımmış. Burası kavşak.  Oraya yakışanı yapmak bize yakışır." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Avcılar'da çok güzel işler yaptıklarının altını çizerek, "Şu Marmara Caddesi'ni pırlanta gibi yaptık. Namık Kemal Caddesi, Reşitpaşa Caddesi ve buradaki bir kısım sokakları, bu kapsamda yeniledik. İstanbul'un her ilçesine Kent Lokantası açacağız. Yine Enstitü İstanbul İSMEK. Kreş açtık 3 tane. 300’e yakın çocuğumuz eğitim görüyor. Bizden önce kreş var mıydı bu şehirde? Yok. Sayısı kaçtı sıfır, sıfır. Yurt var mıydı? Hayır. Sayısı kaçtı? Sıfır. Biz, icraatçıyız kardeşim, biz kalkınmacıyız. Ben yılmam kardeşim. Ben adamı yıldırırım, Diyorlar ki senin arkanda kim var? Benim arkamda… Bak kızım dedi ki ‘Ben varım.’ Benim arkamda 16 milyon var.” dedi.

Bütçedeki payını tam 6 katına çıkarttıklarını vurgulayan İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Onlar, torpilli bir kişiye 120 bin dolar burs verdiler; biz ise, 100 bin milletin evladına 7 bin 500’er lira burs verdik. Önümüzdeki yıl ne yapacağız biliyor musunuz? 100 bin gencimize, bu sefer yıllık tam 15 bin lira burs vereceğiz. Niye? Çünkü ekonomiyi yönetemeyen bu akıl, bizi enflasyona boğdu. Paramızı pul etti. Emeklimizi kuyruklara mahkum etti. Öyle değil mi? Bir de emekliye verilen ya da verilecek bir farkın bütçeye yük olduğunu söylüyor. Siz İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'yla uğraşacağınıza, gidin ekonomiyi düzeltin. Bu kardeşiniz ve ekibi, yol arkadaşları, İstanbul'da, İstanbul'u talan edecekleri Kanal İstanbul'u yaptırmadı, yaptırmayacak kardeşim.”

Hibya Haber Ajansı