Şubat ayı TÜFE verisi açıklanacak

Yarın saat 10:00'da TÜİK tarafından enflasyon verileri açıklanacak. Konsensüs beklentiler Şubat ayında enflasyonun aylık %4, yıllık bazda ise %66,2 artacağı yönünde. Ücret artışlarının etkisi ile artan iç talep, enerji fiyatlarındaki artış ve sepet kur tarafının da Şubat ayında yaklaşık %3 artması ile bizim de enflasyondaki artış beklemiz aylık bazda %3,5 - 4 arasında.

Olası bir yüksek enflasyon durumunda risksiz getirilerin enflasyon karşısında yetersiz kaldığı ya da fiyatlar genel düzeyindeki artışların şirket karlılıklarını olumlu etkileyebileceğine yönelik fiyatlamalar görülebilir.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan İTO verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar 2024 Şubat ayında bir önceki aya göre %4,07, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları ise %4,64 oranında artmıştı.

Gözler 8 Mart'ta Fitch'te

8 Mart'ta Fitch'in Türkiye değerlendirmesi yayımlaması bekleniyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıkladıkları tarihlerde bir rapor açıklama zorunluluğu bulunmuyor, fakat genele bakıldığında Fitch, söz konusu tarihlerde genel olarak rapor yayımlıyor. Yabancı ilgisinin son zamanlarda yurt içine artması ile gelebilecek raporun daha da önemli hale geldiğini düşünüyoruz. Konsensüs beklentileri Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak koruması yönündeyken, görünümün ise "durağan"dan "pozitif"e yükselteceği tahmin ediliyor.

Olası bir kredi güncelleme tarafı yani yatırım yapılabilir düzeye yaklaşabilecek bir not, endekse katalist etki yaratabilir.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı