“Nİsan 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

Geçtiğimiz haftanın genelinde satış baskısının etkisinde hareket eden Nisan vadeli endeks 30 sözleşmesi Cuma gününü % 1.68, haftayı ise %4.92 oranında değer kaybı ile 10097,75 seviyesinden tamamladı.

Geçtiğimiz hafta etkili olan satışlar sonrasında kısa ve orta vadeli trend desteği kırılırken, teknik göstergelerde de bozulmanın arttığını görüyoruz.

Günlük grafiklerde göstergelerin negatif görünümüne rağmen saatlik bazda baktığımızda kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek noktalarından dönüyor olması tepki olasılığını artırıyor.

Ancak yaşanabilecek tepki denemelerinde 10170 seviyesinin üzerine tekrar çıkılamaması, hafta içinde geri çekilme eğilimini hızlandırabilir.

Bu nedenle gün içi trade amaçlı açılacak veya geçtiğimiz günlerde açılmış uzun pozisyonlar açısından temkinli kalınmasını öneriyoruz.

10170 seviyesinin üzerinde kalıcı hareketler görmedikçe güç kaybının devamını beklediğimiz sözleşmede bir önceki zirve olan 9966 seviyesini ise ilk kritik destek noktası olarak takip edeceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı